Relaxte ratten

Een eind augustus in het ‘Journal of Psychiatry and Neuroscience’ gepubliceerd onderzoek suggereert dat er een kern van waarheid zit in het vooroordeel dat blowers lui worden van  blowen. Tenminste, dat gaat op voor de ratten die onderzoekers van de University of British Columbia (Canada) voor hun experiment gebruikten.

De 29 ratten werden getraind om een reeks steeds lastiger taken uit te voeren met als beloning een portie zoetigheid. Hoe moeilijker de taken, hoe meer snoep er te halen viel. Het interessante was dat hun vermogen een lastige uitdaging op te lossen niet door THC werd beïnvloed. Eenmaal onder invloed waren de ratten nog steeds prima in staat ook de lastigste taak uit te voeren. Ze hadden er gewoon geen zin meer in, hoewel ze daardoor de grotere porties zoetigheid misliepen. CBD bleek geen enkele invloed te hebben op hun gedrag. Het onderzoek maakt volgens de wetenschappers duidelijk dat verder moet worden onderzocht welke invloed THC precies heeft op besluitvormingsprocessen in de hersens. Dan zouden deze voor mediwietgebruikers wellicht ongewenste effecten van THC kunnen worden geblokkeerd zonder de medicinale waarde aan te tasten. Over de waarde van het onderzoek voor de behandeling van obesitas wordt vreemd genoeg met geen woord gerept…

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht