Zwakke 'hersenbrug"

Onderzoekers van het King’s College in Londen hebben gepubliceerd dat  bij mensen die sterke wiet gebruiken de hersenbrug tussen de  hersenhelften te weinig witte stof bevat. Het resultaat daarvan is dat  de helften minder goed met elkaar communiceren. Daar weer een gevolg van  kan zijn dat mensen eerder psychotisch raken, iets wat inderdaad bij  cannabisgebruikers voorkomt. Er zijn voor het onderzoek 99 mensen  onderzocht, waarvan een aantal regelmatig sterke cannabis gebruikte en  een deel dat helemaal nooit deed. Het verschil was zeer opvallend.

Nu is  het niet zeker dat cannabis ook direct de oorzaak is, hoewel er in dit  gebied veel THC-receptoren liggen, het zou ook kunnen dat mensen met  weinig witte stof eerder geneigd zijn tot wietgebruik. Er is dus meer  onderzoek nodig. De onderzoekers vinden het zinvol om dit te ontdekken,  omdat het gezondheidsrisico van wiet dan beter kan worden vastgesteld.
En wat is nou N=99????

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht