Social Club Groningen geopend

De Social Club Friesland kent sinds de opening in oktober 2015 een enorme groeispurt. Iedere maand komen er zo’n 200 leden bij. Eind april 2016 openden de initiatiefnemers een tweede vestiging in Groningen. Waarom is het clubmodel van de Noordelingen zo succesvol?
Het is niet de eerste keer dat de voorzitter van de kersverse club zijn nek uitsteekt om de discussie over cannabis open te breken. Ruim twee jaar geleden probeerde de Fries met zijn stichting Suver Nuver al een keer een proefproces uit te lokken met zijn proeftuin in het BNN programma Tim’s tuintje XL. In de brief van het Openbaar Ministerie (OM) staat dat de zaak is geseponeerd omdat er te veel tijd over heen is gegaan. De voorzitter vermoedt eerder een doofpotaffaire. Met de oprichting van de medicinale cannabisclubs in Friesland en Groningen stelt stichting Suver Nuver het OM voor een nieuw dilemma: “Justitie weet zich geen raad met onze clubs, althans zo lijkt het.”

Uniek clubmodel

Voor wie de eerdere verhalen in Highlife niet gelezen heeft nog even korte uitleg over dit unieke clubmodel. In tegenstelling tot de social clubvarianten in andere landen wordt er in de clubs van Suver Nuver geen hasj of wiet verhandeld. De clubs zijn in eerste instantie bedoeld als ontmoetingsplekken voor medicinale cannabisconsumenten. Op de clubs, die uitsluitend toegankelijk zijn voor leden, kunnen ervaringen en informatie met elkaar worden gedeeld. Zo kun je een workshop volgen over het maken van je eigen cannabisolie. Ook zijn er wekelijkse inloopmiddagen waarbij je vragen kunt stellen over lidmaatschappen, wietolieverstrekking en extractievormen.

Lid worden

Lid worden kun je door het ondertekenen van een toestemmingsverklaring waarin je stichting Suver Nuver (ondermeer) toestemming geeft om vijf hennepplanten voor medicinaal gebruik voor jou te kweken. Je hebt de keuze om actief lid te worden voor 10 euro per maand of sponsorlid voor het symbolische bedrag van één euro per jaar. Leden kunnen via de post gratis medicinale cannabisextracten zoals olie, concentraten, zalfjes en tincturen toegestuurd krijgen met de mogelijkheid tot een kostendekkende donatie aan de stichting. Op die manier ondersteunen de beter bedeelden de minder bedeelden en zijn de cannabismedicijnen voor iedereen bereikbaar. Vanuit Leeuwarden helpt stichting Suver Nuver inmiddels 1500 leden door heel NL die MS, kanker, ALS en andere ziekten hebben.

Nieuwe cannabisconsumenten

Boeiend is dat Suver Nuver met de clubs een heel nieuwe groep cannabisconsumenten lijkt aan te spreken die zich voorheen als felle tegenstanders van cannabis profileerden. De voorzitter: “Het zijn veelal vijftigers die nooit cannabis durfden te proberen omdat ze bang waren voor de effecten.” Het medicinale gebruik van wietolie helpt velen zo goed dat ze legalisering nu wel belangrijk vinden. Het bestuur van de stichting hoopt dat door de mond-op-mond reclame een beweging op gang komt, waardoor de vastgelopen discussie over cannabis in een ander vaarwater terecht komt: “Door onze cannabisproducten kunnen ze beter eten, beter slapen en het werkt pijnstillend. Hierdoor is hun standpunt over cannabis 180 graden gedraaid en vertellen ze familie en vrienden over de positieve effecten die zij ondervinden.” De enorme interesse en groei van de clubs toont aan dat deze strategie vruchten afwerpt. De voorzitter: “Ik weet zeker dat deze groep cannabisconsumenten het verschil gaat maken bij de lobby voor legalisering. Dit hadden we tien jaar eerder moeten doen.”

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht