Flash news

Israëlisch bedrijf werkt aan meeldauw-resistente cannabis

De Israëlische startup CanBreed claimt dat het genbewerkingstechnologie heeft gebruikt om een ​​gen in de cannabisplant te veranderen om de plant resistent te maken tegen meeldauw. CanBreed meent dat het de eerste keer is dat een commercieel bedrijf erin slaagt genoombewerking uit te voeren op een cannabisplant. De bewerking werd gedaan met behulp van CRISPR-Cas9-technologie voor het bewerken van genen. Nu moet de startup bewijzen dat deze gen-bewerkte planten in feite resistent zijn tegen deze schimmel, aldus Ido Margalit, de CEO van CanBreed. Het bedrijf doet verder onderzoek in samenwerking met wetenschappers van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Tegen het einde van 2021 hopen ze de eerste resistente cannabiszaden te verkopen.

Heksenjacht op cannabis gaat mis

Bijna alle Nederlandse media categoriseerden het in de rubriek vrolijk of opmerkelijk nieuws. Bij een inval in een woning in Limburg vond de politie onlangs geen wietkwekerij, maar stuitte het op de hobby van een van de bewoners, namelijk het kweken van witlof. Hahaha, vonden de meeste journalisten. Waar velen van hun echter aan voorbijgingen, was het feit hoe de politie aan de locatie van deze vermeende illegale activiteit was gekomen. We citeren de politie: ‘Tijdens een ‘hennephaaldag’ na anonieme meldingen over mogelijke hennepteelt bleek uit metingen door het energiebedrijf, dat mogelijk sprake was van diefstal stroom in een bepaalde wijk.’ In een zin lees je dus twee van de meest weerzinwekkende aspecten van de heksenjacht op cannabis. Allereerst een mentaliteit van klikken van je medeburgers en ten tweede de bereidwillige medewerking van een energiebedrijf om hun klanten van stroomdiefstal te verdenken. Niet grappig dus. Wel humoristisch is een actie van een witlofkwekerij later. Die stuurde een kweeksetje naar de politie vanwege hun ‘speciale interesse in het kweken van witlof’.

50.7% houdt legale wiet in Nieuw-Zeeland tegen

Dikke pech voor de liefhebbers van onze groene vriend in Nieuw-Zeeland. Tijdens een referendum is het net niet gelukt om cannabis legaal te maken. Na het tellen van alle stemmen, ook die vanuit het buitenland, kwamen de voorstanders van een legale blow op 48.4% van de stemmen. De tegenstanders haalden een nipte overwinning van 50.7%. In stemmen uitgedrukt; dat is 67.662 kiezers op een totaal van 2.9 miljoen stemmers. De populaire herkozen premier Jacinda Ardern, die eerder verklaarde zelf wiet te hebben gerookt en zelf ook voor legale wiet stemde,  liet weten de mening van de meerderheid van de kiezers te accepteren. Voorlopig dus helaas geen legale cannabis in Nieuw-Zeeland.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht