Minister Ferd Grapperhaus naar Thailand voor overplaatsing Johan van Laarhoven

Minister Ferd Grapperhaus naar Thailand voor overplaatsing Johan van Laarhoven

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus dat hij later deze week naar Thailand zal vliegen om de zaak van de Nederlandse coffeeshopbaas Johan van Laarhoven te bespreken met vertegenwoordigers van de Thaise regering. De Minister zal spreken met zijn Thaise ambtgenoot en de premier van het land.
De Tilburgse Van Laarhoven is in 2015 veroordeeld tot 75 jaar gevangenisstraf (waarvan effectief 20 jaar) voor het witwassen van drugsgeld wat hij verdiend had met drugsproductie en –handel met zijn coffeeshopketen The Grass Company. Zijn echtgenote kreeg twaalf jaar cel.

Minister Ferd Grapperhaus naar Thailand voor overplaatsing Johan van Laarhoven

Ombudsman

In maart oordeelde de Nationale Ombudsman dat justitie en politie onzorgvuldig hebben gehandeld. In april drong de Tweede Kamer er bij de minister op aan zich in te zetten om Johan van Laarhoven naar Nederland te krijgen. Familie en naasten van Van Laarhoven voelden dat als een hele opluchting. Er kan door het OM aan Thailand gevraagd worden om hem uit te leveren zodat hij in Nederland ook voor de rechter kan komen. In Nederland wordt Van Laarhoven verdacht van het witwassen, belastingontduiking en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Emotionele brief

Johan van Laarhoven gaf al eerder in een emotionele brief aan minister Grapperhaus een smeekbede om hulp. Hij leefde samen met dertien andere mannen in een cel van elf vierkante meter. Zijn vrouw verbleef in een soortgelijke situatie een stukje verderop, hoewel ze elkaar al in geen jaren hebben gezien. Minister Grapperhaus wil op het moment niet veel meer kwijt over de ontmoeting. “Gezien het diplomatieke karakter van het overleg kunnen er op dit moment geen nadere mededelingen worden gedaan over de inhoud van de besprekingen.” Vera Bergkamp, Tweede Kamerlid van D66, heeft zich al jaren ingezet voor de zaak van Van Laarhoven. Zij heeft laten weten “erg blij” te zijn met de stap van de minister. “Na jarenlange wanhoop, nu hopelijk een doorbraak!”

Meer lezen?
https://www.softsecrets.com/nl/nieuws/binnenland/de-zaak-johan-van-laarhoven-een-reconstructie/

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht