Nol van Schaijk Overleden

Nol van Schaijk overleden
Bericht laatst bijgewerkt op

In juli is in Spanje onverwacht een eind gekomen aan het kleurrijke leven van Nol van Schaik. Nol overleed op 65-jarige leeftijd. De cannabiswereld verliest een markante cannabisstrijder.
Nol van Schaik opende begin jaren negentig zijn eerste coffeeshop in Haarlem: de Willie Wortel Workshop. Later kwamen daar Willie Wortel Indica en Willie Wortel Sativa bij. Nol was een man die geen blad voor de mond nam. Overal waar actie werd gevoerd voor cannabis kon je Nol vinden. Of hij nam zelf het voortouw, zoals bij de 420 Smoke Out in Amsterdam in 2013.
Nol genoot groot aanzien in de internationale cannabiswereld. Hij was zeer betrokken bij de strijd voor legale cannabis in onder andere Groot-Brittannië. Hij schreef een boek met de titel ‘The Dutch Experience  – The Inside Story: 30 years of hash & grass coffeeshops’ en lanceerde ludieke acties als ‘The Ganja Book of World Records’.
Ook was hij betrokken bij Team Haarlemse Coffeeshops en stond met medestrijder Ger de Zwaan aan de wieg van Actiegroep Cannabis als Medicijn. We zullen Nol missen.

Heb je hulp nodig bij een drugsgerelateerd probleem? Neem zo snel mogelijk contact op met je lokale hulplijn. In geval van onmiddellijke levensbedreigende omstandigheden, bel nu 112!

Geef een reactie

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.