VOC begint jubileumjaar met campagne en website Veilig Thuiskweken

In 2019 bestaat het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod 10 jaar. De eerste actie in het jubileumjaar is de lancering van de campagne en website Veiligthuiskweken.nl. Tegelijk wordt het vijfde VOC bidbook gepresenteerd.

Een campagne met bijbehorende website over thuisteelt is een lang gekoesterde wens van het VOC. De twee belangrijkste doelen: concrete informatie verstrekken over hoe je op een veilige en verantwoorde manier je eigen cannabis kunt kweken en aan politici, media, raadsleden en andere mensen en instanties laten zien dat veilige thuisteelt heel goed mogelijk is. De vormgeving van de campagne is in handen van KiWi ontwerpburo, dat ook verantwoordelijk was voor de vormgeving van de laatste Cannabis Bevrijdingsdag. Om te garanderen dat alle kweekinformatie klopt en up to date is, werkte het VOC samen met growshop Plantarium in Nijmegen. De adviezen en tips op de website zijn dus gebaseerd op ruim een kwart eeuw praktijkervaring. Aan de hand van fictieve personen en hun omstandigheden en behoeften wordt uitgelegd hoe je te werk kunt gaan om veilig en verantwoord te kweken. De site bevat een serie Do’s and Don’ts, een uitgebreide woordenlijst en teksten over de wetgeving rond thuisteelt en de historische en internationale achtergrond.

VOC begint jubileumjaar met campagne en website Veilig Thuiskweken

VOC Bidbook

De lancering van de website staat gepland op 12 februari in Nieuwspoort, waar ook het nieuwe VOC bidbook wordt gepresenteerd, ‘Het cannabis dossier: frames en feiten’. Dit bidbook, het vijfde inmiddels, biedt een overzicht van de stand van zaken rond cannabis in nationaal en internationaal perspectief en ontkracht de belangrijkste mythen en frames. Denk aan de exportmythe, de omzetmythe (‘de 800 miljoen van Tilburg’), de mythe van de internationale verdragen en de mythe van de Gateway of Stepping Stone theorie. Volgens het motto van de VOC lobbywerkgroep, niet pleiten maar feiten’, wordt alles degelijk onderbouwd met voetnoten en gereputeerde bronnen. Alle 225 leden van de Eerste en Tweede Kamer ontvangen een exemplaar, maar we sturen ook bidbooks naar journalisten, burgemeesters, gemeenteraden, de VNG, woningbouw- en onderwijskoepels en andere organisaties die met cannabis te maken hebben. Op het omslag van eerdere bidbooks prijkten Eberhart van der Laan (2012), Rob van Gijzel (2014) en Barack Obama (2015). De Canadese president Justin Trudeau siert de cover van het nieuwe bidbook. Losse exemplaren zijn vanaf 12 februari te bestellen voor €7,50 per stuk, mail naar info@voc-nederland.org.

Bezoek Canadese ambassade

Het verstrekken van informatie over cannabis blijft een kernactiviteit van het VOC, we zijn er dagelijks mee bezig. Op 14 december was VOC voorzitter Derrick Bergman te gast bij de Canadese ambassade in Den Haag om uitleg te geven over het Nederlandse cannabisbeleid aan de politieke en de culturele attaché. In december diende het VOC een reactie in bij de internetconsultatie over de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) met de regels en voorwaarden voor het wietexperiment. De reactie is na te lezen op de VOC website. In totaal werden 54 openbare reacties ingediend, terug te lezen op www.internetconsultatie.nl/geslotencoffeeshopketen/reacties.

Autobiografie Henk Poncin

Tenslotte aandacht voor een bijzonder boek, de langverwachte autobiografie van Henk Poncin, oprichter van het Cannabis College in Amsterdam en erevoorzitter en medeoprichter van het VOC. Henk was al een tijdje bezig met schrijven toen hij in het voorjaar van 2014 bij een fietsongeluk zwaar hersenletsel opliep. Geholpen door zijn vrienden en zijn vrouw Wendy is het hem gelukt zijn autobiografie te voltooien. ‘Henk Poncin, filmmaker, bokser, mysticus – Beelden uit mijn levens’ is een fascinerend boek over een ongelofelijk leven. Te bestellen via de website www.henkponcin.com. Van harte aanbevolen!

VOC begint jubileumjaar met campagne en website Veilig Thuiskweken
Henk Poncin

Agenda

Maandelijkse openbare VOC vergadering: zie www.voc-nederland.org/agenda

8 februari

Cannabis Europa conferentie, Maison de la Chimie, Parijs.

12 februari

Lancering VOC campagne en website Veiligthuiskweken.nl en presentatie VOC bidbook, Nieuwspoort, Den Haag. I.v.m. beperkte capaciteit reserveren verplicht.

15-17 maart

Spannabis Barcelona, zestiende editie.

20 maart

Provinciale Statenverkiezingen. Kijk op www.Cannabis-Kieswijzer.nl welke partijen cannabisvriendelijk zijn en laat jouw stem niet in rook opgaan!

Over het VOC

Het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) is een onafhankelijke, niet-commerciële stichting, die sinds 2009 strijdt voor fatsoenlijk cannabisbeleid inclusief het recht op thuisteelt.

Meer informatie: www.voc-nederland.org
Twitter: @vocnederland

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht