Mijlpaal kweekproject PGMCG in Tilburg: tweede fase is gestart

Mijlpaal kweekproject PGMCG in Tilburg: tweede fase is gestart

Op woensdag 31 oktober om 14.00 uur was het dan eindelijk zover. Toen zijn de NAW gegevens van de aangesloten patiënten bij PGMCG aan de gemeente Tilburg overhandigd betreffende het eigen kweekproject. De tweede fase is gestart.

In september 2016 kreeg PGMCG onder strikte voorwaarden toestemming van burgemeester Noordanus om vijf cannabisplanten voor eigen medicinaal gebruik te mogen kweken. Inmiddels heeft burgemeester Noordanus Tilburg verlaten en heeft burgemeester Theo Weterings het overgenomen. Onze dank aan deze burgervaders is dan ook groot, dat dit in de gemeente Tilburg is mogelijk gemaakt. Ook is dit mede mogelijk gemaakt door de inzet van Hans Smolders van LST. Tevens willen we hierbij advocaat André Beckers en al onze sponsors en donateurs bedanken voor het mede mogelijk maken van het nieuwe convenant. Zonder sponsoring en donaties was er geen project meer geweest. We zijn hier als stichting van afhankelijk.

Mijlpaal kweekproject PGMCG in Tilburg: tweede fase is gestart
Marjan en Serge met Hans Smolders

Patiëntenpas

De onderhandelingen met de gemeente over onder andere de controles en de nieuwe privacy wetgeving hebben nogal wat tijd gekost. Uiteraard willen we dat dit ook mogelijk is in andere gemeenten. We hebben derhalve een convenant en controlelijst voor gemeenten die hiervoor interesse hebben. Dus wil jij als patiënt dat het ook mogelijk is in jouw gemeente, vraag een patiëntenpas aan en laat ze dan contact opnemen met PGMCG. Binnenkort gaan we een mailing sturen naar zoveel mogelijk gemeenten, te beginnen bij gemeenten van patiënten die bij ons staan ingeschreven. Dat zijn inmiddels patiënten uit: Almere – Apeldoorn – Boxtel (1 patiënt ingeschreven bij PGMCG heeft al toestemming van burgemeester en woningbouw!) – Breda – Den Haag – Haarlem – Heemskerk – Helmond – Hoofddorp – IJmuiden – Lochem – Maastricht – Nieuw Lekkerland – Oegstgeest – Oirschot – Sint Jansteen – Soerendonk – Sluiskil – Spijkenisse – ‘t Veld – Winschoten – Zaandam – Zoetermeer. In de avond is er een besloten bijeenkomst geweest voor de patiënten die bij het project zijn aangesloten. De controlelijst van de gemeente is doorgenomen en de patiënt die reeds bezoek heeft gehad, heeft haar verhaal verteld hoe de controle zeer positief is bevallen en hoe het is gegaan.

Ontmoetingsruimte

Tevens zijn we bezig met een ontmoetingsruimte voor bijeenkomsten van PGMCG die we in 2019 trachten te betrekken als we 5 jaar bestaan. De bouw is in september 2018 begonnen. Het dak zit er inmiddels op en men is nu binnen bezig met de afwerking.

Met vriendelijke groet,
Marian en Serge

www.pgmcg.nl

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht