Advocaat André Beckers over zijn buitenkweek avonturen

André Beckers

In april van dit jaar kocht ik drie zaden Royal Dwarf Automatic en drie zaden Fast Eddy Automatic CBD. De zaden kostten in totaal € 40. Het ontkiemen ging uitstekend. Zes van de zes zaden ontkiemden. De plantjes groeiden goed. Al vrij snel was bloeivorming te zien.

Dwergplantjes in de bloei te zien was best een raar gezicht. De geur die daarbij vrijkwam bleek aantrekkelijk te zijn voor een van onze honden. Twee van de vier plantjes verdwenen volledig in de maag van de Australian Cattle Dog. Dankzij de ACD voldeed ik in één keer weer aan de vijf planten norm. Dat is maar goed ook, want bij zes planten in je tuin krijg je gewoon een vette prent en een strafblad als je wordt gesnaaid.

Advocaat André Beckers over zijn buitenkweek avonturen

Niet vertroeteld

De vier plantjes die overbleven werden door mij niet bepaald vertroeteld. Dat is te zien aan de foto die ik van mijn vier op een rij maakte. Je kunt direct zien dat de planten in een grotere pot ook groter groeiden. Dat was natuurlijk te voorzien. Door kleine potten te gebruiken kun je je hennepplant ook in je tuin kleiner houden. Dat is minder opvallend in je stadstuintje. Zo’n klein plantje valt niet op tussen de grotere tuinplanten.

Oogsten

Al in augustus kon ik overgaan tot het oogsten. Welk deel van de witte haartjes in de bloemtoppen is inmiddels bruin gekleurd? Als tenminste 40% bruin gekleurd is, kun je oogsten. Dat is vroeg, maar het kan. Beter is als 50-70% bruin gekleurd is, heb ik mij laten vertellen. Dan krijg je qua THC-percentage de meest potente wiet. Bij 80-90% bruine haartjes zou de wiet over het hoogtepunt van de THC heen zijn, las ik op een paar kweeksites. Dat moment heb ik geprobeerd af te wachten. Daarbij zat de prachtige zomer dit jaar erg mee. In een natte zomer oogst ik eerder, omdat ik het rotten van toppen door nattigheid dan wil voorkomen. Ik heb wel eens te lang gewacht en toen had ik vrijwel niets meer over.

Mensenwerk

Bij het bepalen van het oogstmoment moet ik altijd denken aan de in opdracht van justitie opgestelde standaard opbrengstrapportage. Deskundigen bepaalden in dat onderzoek met het blote oog of het ideale oogstmoment was bereikt. Er werden punten aan het stadium van de bloeivorming toegekend. De 10 was daarbij het hoogst bereikbare. Bij het zien van een 6 is aangenomen dat de top qua gewicht lineair doorgroeit tot een 10. Dus als de deskundige de bloeivorming van een geoogste top inschatte op een 6 en het gewicht van die top bedroeg 20 gram, dan luidde de opbrengst voorspelling als volgt. 20/6*10 = 33,33 gram. Bewijs voor de juistheid van deze formule is uiteraard niet geleverd. Toch gaat de standaardrapportage er bij rechters vaak in als gesneden koek. Rechtspraak is geen wetenschap, maar mensenwerk.

Advocaat André Beckers over zijn buitenkweek avonturen

Ik knipte nat

Terug naar mijn plantjes. Ik knipte nat, maar niet al te precies. Ik droogde de geknipte planten in een donkere ruimte, maar maakte wel nog even een foto van ze in het licht. Zo gingen ze een kleine opslagkamer in huis binnen. Een filter en afzuiger heb ik niet. Of je dat drogen rook in huis? Dat kun je wel zeggen. Je zult dit doen in een rijtjeshuis met lastige buren naast je. Dan kun je op je vingers uittellen dat anoniem de kliklijn wordt gebeld. Koop je om overlast te voorkomen een ventilator, een afzuiger en koolstoffilter en je wordt betrapt, dan beweert de politie doodleuk een “professionele hennepdrogerij” te hebben opgespoord. Nederland op zijn smalst.

Weegmomentje

Dan het weegmomentje. Ik knipte de toppen van de steel. Overbodige takken verwijderde ik. Plantje 1: 10 gram. Plantje 2: 14 gram. Plantje 3: 34 gram. Plantje 4: 54 gram. Totaal 112 gram bio wiet uit eigen tuin. Dat is veel minder dan de volgens de beschrijving bij de zaden te verwachten opbrengst van 60 gram per plant. Politiemensen krijgen vaak te horen dat buitenplanten wel tot een halve kilo wiet per plant opleveren. Deze planten dus duidelijk niet. Maar toch ben ik heel tevreden. Stel dat ik in een coffeeshop bio buitenwiet zou kopen tegen een zeer aantrekkelijke prijs van € 5 per gram. Dan is de waarde van mijn oogst € 560. De teeltmiddelen en de zaden hebben totaal hooguit € 70 gekost. Mijn bio buitenwiet heeft ruim € 0,60 per gram gekost.

Hoogst haalbare rendement?

In politiedossiers lees ik dat wiettelers altijd het hoogst haalbare rendement willen bereiken. Ik heb tijdens de afgelopen teeltperiode nooit dit soort prikkels gevoeld. Ik zag de kleine plantjes bloeien en was tevreden met wat ik zag. Van al mijn handelingen maakte ik foto’s. Als ik door de politie wordt betrapt, kan ik aantonen dat mijn 112 gram wiet afkomstig is van vier buitenplantjes. In mijn politieverklaring zal ik heel egoïstisch verklaren dat de opbrengst uitsluitend is bestemd voor mijn eigen gebruik. Als ik namelijk zou bekennen dat ik van de opbrengst ook wietolie voor mijn moeder maak, zodat ook zij ondanks de pijn in haar rug ontspannen kan slapen, stel ik mij bloot aan strafvervolging. Ongelooflijk maar waar. Ik zie uit naar het moment waarop de politiek in ons land de moed krijgt om het huidige volstrekt zinloze cannabisverbod op te heffen.

Door: André Beckers

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht