Provincie Groningen gaat industriële hennep ondersteunen
Bericht laatst bijgewerkt op

Ik woon in een apartement met een besloten balkon op het oosten dat zo’n vijf uur per dag direct zonlicht ontvangt.

 
Ik woon in een apartement met een besloten balkon op het oosten dat zo’n vijf uur per dag direct zonlicht ontvangt. Ik heb een paar zaadjes laten ontkiemen en laat behalve het omgevingslicht drie gloeilampen (twee van 65 watt en een van 120 watt) 24 uur per dag aanstaan, maar de planten groeien niet erg goed. De tomaten en peperplantjes die ik onder dezelfde omstandigheden kweek doen het wel erg goed; alleen de cannabis heeft het moeilijk, na drie weken zijn er alleen nog maar korte dikke steeltjes en wat kleine blaadjes.
Ik zou wel een hogedruklamp willen gebruiken, maar de aanschafprijs is te hoog, en bovendien heb ik in mijn woning ook geen plaats om een discrete kweekruimte te bouwen.

Bestaan er cannabissoorten die minder direct zonlicht nodig hebben?
Piskito

Je planten hebben het moeilijk omdat ze in te zure grond staan. Controleer de grond met een pH testkit of een pH-meter. Verhoog de pH met vloeibare kalk of pH-up (verkrijgbaar bij growshops).

Vervang de gloeilampen door vier 24 watt spaarlampen met een reflectorkap die de planten meer licht geven. De planten zullen ‘s winters beginnen te bloeien zodra je de lampen in plaats van de hele dag maar 12 uur per dag laat branden. Zorg ervoor dat er verder geen licht uit je woning bij kan, zodat ze 12 uur ononderbroken donker per dag krijgen. Zo’n twee maanden nadat je minder licht bent gaan geven zijn de toppen klaar om te oogsten.

Balkonkweken

Daisy

Daisy

Daisy is commercial advisor and a exhibitor during Cannabis events throughout Europe. She loves her dog as much as she loves to share her expertise about legalization and liberalization of the cannabis industry.
Heb je hulp nodig bij een drugsgerelateerd probleem? Neem zo snel mogelijk contact op met je lokale hulplijn. In geval van onmiddellijke levensbedreigende omstandigheden, bel nu 112!

Geef een reactie

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.