Highlife Flash 01-18

Griekenland is klaar voor mediwiet

Half januari vond voor de eerste maal op Griekse bodem een cannabisbeurs plaats. De Athene Cannabis Expo 2018 telde ruim honderd stands en trok veel bezoekers. Een van hen was de Griekse minister Yannis Tsironis van landbouw. Vorig jaar maakte de Griekse regering de import van farmaceutische cannabis medicatie mogelijk, maar nu wil ze een stap verder gaan. Griekenland wil nu zelf de cannabis telen die daarvoor nodig is. Tsironis liet nog weten dat er al contacten bestaan met bedrijven uit Canada, Israel en eigen land om de verse Griekse mediwietindustrie op poten te zetten.

Highlife Flash 01-18

Spacecake van 15 meter

Het was een mooie stunt van het Zwitserse cannnabisbedrijf Zuya, dat moet je ze meegeven. Want in december presenteerden ze de grootste spacecake ter wereld op het station in Zurich. De spacecake was maar liefst 15 meter lang en telde 1850 plakjes. Voor de cake werden 160 eieren, 40 kilo suiker, 40 liter melk, 32 kilo meel, 8 kilo chocolade, zes kilo boter, en ruim één kilo CBD-wiet gebruikt. Echt high zullen de gelukkigen die bij het evenement waren dus niet zijn geworden, maar ze hebben wel veel plezier gehad.

Highlife Flash 01-18

New Jersey: Full Weed Ahead

De Amerikaanse staat New Jersey is “full weed ahead”. Dat valt op te maken uit de eerste speeches van de pas verkozen Democratische gouverneur Phil Murphy: “In mijn visie voor een sterker en eerlijker New Jersey hoort het proces om cannabis te legaliseren.” Murphy wil een einde aan de eindeloze reeks arrestaties en boetes voor het bezit van cannabis. Maar er zit ook een financiële kant aan zijn voorstel om recreatieve cannabis te legaliseren. Dat zou de staat in 2020 volgens berekeningen ongeveer 300 miljoen dollar opleveren. Ook in de Senaat van New Jersey is er veel steun voor legale wiet.

Highlife Flash 01-18

Rotterdam heeft méér coffeeshops nodig

Eind vorig jaar veroorzaakte de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb voor nogal wat onrust door zijn denigrerende uitspraken over cannabis en coffeeshops. Aboutaleb vond dat alle coffeeshops wel opgedoekt konden worden en dat “die troep” beter via internet besteld kon worden. Het is te hopen dat de gemeenteraad in Rotterdam hun losgeslagen burgemeester in toom kan houden, want de stad heeft juist méér coffeeshops nodig. Volgens een onderzoek van Ecorys zijn er minstens 46 of 47 coffeeshops nodig om aan de vraag te voldoen. Ook omdat er steeds meer toeristen naar Rotterdam komen die willen blowen. Op dit moment zijn er 36 coffeeshops. Een mooie taak voor de nieuwe gemeenteraad om dat mogelijk te maken.

Highlife Flash 01-18

Brouwer in Oekraïne steunt Canadese wiet-Trudeau

Een brouwerij in Oekraïne heeft een speciaal biertje gemaakt, waarbij de Canadese president Justin Trudeau in het zonnetje wordt gezet vanwege diens belofte om cannabis in Canada te legaliseren. De lokale micro-brewery Pravda zette Trudeau op het etiket met een cannabislogo op zijn hand. “Trudeau is bekend om zijn liefde voor gekleurde sokken en cannabis, en daarom steunen wij hem,” aldus de brouwerij in de hoofdstad Kiev. Het Trudeau-bier is een stevige IPA (7.2%) met een karamelsmaak. Er zit geen THC of enig ander bestandsdeel van cannabis in.

Highlife Flash 01-18

Commissie gaat proef wietteelt bepalen

Een onafhankelijke adviescommissie buigt zich de komende maanden over het geplande experiment met legale wietteelt. De leden zijn volgens de overheid ‘onafhankelijke deskundigen en wetenschappers’ op het gebied van onder meer zorg, voedsel en waren, justitie, lokaal bestuur en internationaal recht. Politie, OM en gemeenten nemen geen zitting in de commissie. De proef zal worden uitgevoerd in zes tot tien middelgrote of grote gemeenten. Een oproep van D66 Kamerlid Vera Bergkamp om coffeeshops bij de proef te betrekken kreeg helaas geen steun van de regering. Waarschijnlijk wordt het voorstel van de commissie ergens voor de zomer bekend.

Highlife Flash 01-18

Philips in wietindex

Ze hadden er niet om gevraagd, want Philips doet er altijd alles aan om niet met de cannabisteelt geassocieerd te worden. Toch kreeg Philips Lighting onlangs een notering in de wietindex van Bloomberg. Het Eindhovense bedrijf is opgenomen in de Select Agro Industry Index als een van de 30 belangrijkste bedrijven die omzet kunnen halen uit de groeiende cannabissector in de VS. De lampenfabrikant kreeg de passende beleggingscode POT. Een woordvoerder van Philips was er als de kippen bij om te melden dat het bedrijf geen zaken doet met illegale wietkwekers: ”Alleen voor de productie van medicinale cannabis maken wij soms een uitzondering.”

Highlife Flash 01-18

Harderwijk heeft weer een coffeeshop

Tot spijt van velen moest coffeeshop Liberty vorig jaar de deur sluiten in Harderwijk. De gedoogvergunning werd ingetrokken omdat de eigenaar een te grote handelsvoorraad had. Burgmeester Harm-Jan van Schaik hield vast aan de sluiting, ondanks protesten van buurtbewoners die de coffeeshop graag een tweede kans hadden willen geven. In februari opent de opvolger van Liberty de deuren. Cannabis Store Colombus is een coffeeshop zonder winstoogmerk, die volop gaat inzetten op voorlichting en transparantie. Bij de locatie in het centrum van Harderwijk zullen sfeerbewakers worden ingezet om eventuele overlast te voorkomen. Ook is het aantal parkeerplaatsen uitgebreid. Het is immers de enige coffeeshop in de regio, dus zullen er vele afhalers komen.

Highlife Flash 01-18

Ode aan de Hollandse wietcultuur

We zagen al eerder hun wietsaus voorbijkomen, maar onlangs werd ook een heuse wietburger geïntroduceerd. Volgens het Amsterdamse restaurant Ter Marsch & Co is het de allereerste hamburger met cannabis. Dat wagen wij te betwijfelen, maar toch. It’s a small step for a man, but a giant leap for mankind, nietwaar. Dat de burger ook nog eens is bedoeld als “een ode aan Amsterdam en de Hollandse wietcultuur” is ook mooi meegnomen. Voor de duidelijkheid, de cannabisingrediënten zijn niet in het hamburgervlees verwerkt, maar in het brood. ‘De unieke briochebol is verrijkt met poeder van gedroogde wietbladeren zonder THC.’ Meer voor de munchies dan de high dus.

Highlife Flash 01-18

Foutje, bedankt

Een Deens politieduo maakte eind december wel een heel eenvoudige arrestatie. Ze hadden hun duidelijk herkenbare politiewagen in de buurt van de Deense vrijstaat Christiania in Kopenhagen geposteerd, toen de achterdeur van hun wagen plotseling werd geopend. De man die instapte meende dat hij in een taxi stapte. Foutje, bedankt, zou je zeggen. Maar in dit geval liep het wat slechter af voor de ongelukkige ‘taxiklant’. Want hij had namelijk duizend voorgedraaide joints bij zich… De Deense politie arresteerde de man. Een rechtszaak volgt, de arrestant is na het vaststellen van zijn identiteit vrijgelaten.

Highlife Flash 01-18

Autoriteiten vergeten kerstgedachte

Dat was pech voor het echtpaar Patrick en Barbara Jiron uit Californië. Het bejaarde echtpaar (Patrick is 83, zijn vrouw Barbara 80) was onderweg naar familie in Vermont, maar in Nebraska ging het mis. Ze vergaten om hun richtingaanwijzer aan te zetten toen ze een afslag namen. Nadat ze daarom werden aangehouden vond de politie 27 kilo wiet in hun auto. Het echtpaar verklaarde dat de wiet een kerstkado was voor familie en vrienden in Vermont. De lokale autoriteiten deelden de kerstgedachte niet en arresteerde het tweetal. Inmiddels is Barbara wegens medische redenen vrijgelaten.

Highlife Flash 01-18

Vermont negende staat die wiet gaat legaliseren

Met 81 stemmen voor en 63 tegen is Vermont de negende Amerikaanse staat die op weg is om cannabis te legaliseren. Het lokale parlement van de staat in het noordoosten van de VS is nu akkoord gegaan met een legaal bezit van 33 gram cannabis en het groeien van twee planten (+ vier stekjes) per huishouden. Opvallend was dat Vermont tot deze beslissing kwam op dezelfde dag dat Minister van Justitie Jeff Sessions in Washington besloot om de federale wetten ten opzichte van cannabis weer strenger te maken. Maar daar waren ze in Vermont niet van onder de indruk. Wij maken onze eigen wetten, verklaarde een Senator uit Vermont.

Highlife Flash 01-18

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht