Highlife ziet vraag naar medicinale wiet stijgen

De Bierummer wiettelers vragen jullie steun!
Een kwart van de bezoekers koopt om medicinale redenen wiet bij Highlife in Goes. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat de coffeeshop eind vorig jaar onder ruim zeshonderd klanten liet houden.

De coffeeshop constateert een toename van medicinale gebruikers. Bij een onderzoek in de zomer van 2016 gaf nog één op de vijf klanten aan cannabis te kopen om pijn te bestrijden, rustiger te worden of slaapproblemen te verhelpen.

Aan de klanten is ook gevraagd waar ze vandaan komen. Een derde komt uit Goes en een kwart uit de andere Bevelandse gemeenten. Eén op de tien klanten woont in Schouwen-Duiveland. In deze gemeenten is geen coffeeshop aanwezig.

Highlife speelt, onder meer via advies van daarvoor opgeleid personeel, in op de toenemende vraag om cannabis te gebruiken om gezondheidsredenen. De coffeeshop ziet het aantal klanten groeien dat cannabis wil gebruiken zonder tabak te roken. Dat kan bijvoorbeeld door een olie in te nemen of een elektronische verdamper te gebruiken.

De medicinale gebruikers zeggen de coffeeshop te verkiezen boven de huisarts omdat dit gemakkelijker is.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht