CBD-olie draagt bij aan normalisering van hennep

André Beckers

Toen ik de eerste verhalen hoorde over CBD-olie was ik sceptisch. Dat gaat weer wat worden dacht ik. De overheid is al jarenlang bezig hennep als een soort duivelsgewas af te schilderen. Mensen die zich in laten met hennepteelt worden maar al te vaak als criminelen neergezet. Het als CBD bekend staande cannabidiol komt voor in de hennepplant. Er zijn hennepplanten nodig om natuurlijke CBD- producten te maken. Toen de eerste flesjes met CBD-olie in de winkels te koop werden aangeboden werd daartegen actie ondernomen. De Inspecteur Opiumwetzaken van het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport maakte duidelijk dat dit product onder de werking van de Opiumwet valt. Verkoop werd niet toegestaan. Talloze discussies volgden. CBD is niet vermeld in een van de bij de Opiumwet behorende lijsten. Waarom zou je dan geen CBD-olie mogen verkopen?

CBD-olie draagt bij aan normalisering van hennep

Het antwoord was eenvoudig. Omdat zich in de CBD-olie ook THC bevindt en dat mag niet. De branche zag zich gesteld voor een uitdaging. Al snel kwam de vezelhennep in zwang. De voor de vezelteelt in Europa toegestane henneprassen mogen namelijk niet meer dan 0,2% THC bevatten. Daar zal je niet stoned van worden. Sommige van die rassen bevatten wel relatief veel CBD. Als je van die hennep CBD-olie maakt, kan er dus nooit veel THC inzitten en dan mag het vast wel was de gedachte. Die aanname bleek onjuist. Ook 0,2% THC mocht niet van het ministerie. Uiteindelijk ging het ministerie om. Als in CBD-olie niet meer dan 0,05% THC zit, mag je beweren dat er geen THC inzit. Vergelijk dit maar met het alcoholvrij biertje. Daar mag stiekem 0,1% alcohol inzitten. Alsof je tegen een vrouw zegt dat ze alleen een beetje zwanger mag zijn. Of al die etiketten en claims van producenten kloppen weet ik niet. Wat ik wel weet, is dat de verkoop van CBD-olie plaatsvindt vanuit vele winkels. Je bent als klant niet aangewezen op een speciale shop. Ook bekende drogisterijketens hebben CBD-olie in hun schappen staan. Ik geniet van de verkoopgesprekken die ik al diverse keren opving in winkels. Een deftige dame hoorde ik een verkoper vragen of ze ook wietolie verkochten. “U bedoelt vast CDB-olie, ja die verkopen wij”.

Wat volgde was een gesprek over de vele voordelen van het gebruik van CBD-olie. De dame had zulke positieve verhalen gehoord van haar vriendinnen dat ze zelf de druppels wilde uitproberen. Het was mooi om te horen dat er geen enkele weerstand bestond tegen dit hennepproduct. Het toegenomen gebruik van CBD-olie laat de doorsnee burger zien dat hennep niet abnormaal is. De ING Bank, die imagoschade probeert te vermijden door bij voorkeur geen bankrekeningen te openen voor coffeeshops en aanverwante ondernemingen, heeft geen enkel bezwaar tegen de handel in CDB-olie. Sterker, daar doet de bank zelf aan mee. Als je naar de internetpagina van de ING Bank surft, kun je op de rentepunten site inkopen doen. Daar worden 2 flesjes van 10 ml CBD-olie van een bekende producent aangeboden voor € 27 + 1.350 rentepunten. Het product wordt aangeprezen als “zeer populair en modern wondermiddel” dat legio toepassingsmogelijkheden kent. Het zorgt onder andere voor ontspanning, pijnstilling, versterking van je immuunsysteem en verbetering van je slaapritme. Daaraan wordt toegevoegd dat de olie volkomen legaal is en geheel is goedgekeurd door het ministerie van volksgezondheid. Of dit laatste juist is weet ik nog niet. Dat moet ik nog uitzoeken. Wat mij wel opvalt, is dat de CBD-olie op deze wijze openlijk wordt aangeboden als geneesmiddel en niet als voedingssupplement. Ik zou die wijze van presenteren altijd afraden. Maar ik juich het toe dat de ING Bank de handel in CBD-olie heeft omarmd. Dat komt de normalisering van hennep ten goede.

Advocaat André Beckers
andre@beckersbergmans.nl
www.beckersbergmans.nl
“bij dringende zaken” 24/7 bereikbaar op gsm / whatsapp: 0653174897

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht