Logboek VOC – “Verhef je stem”

Logboek VOC - “Verhef je stem”

Natuurlijk laten we de kans niet schieten om nog één keer terug te blikken op de fantastische Cannabis Bevrijdingsdag, op zondag 11 juni in het Flevopark in Amsterdam. Met foto’s en met de vlammende speech van onze eigen Doede de Jong: “Laat niet langer over je heen lopen. Verhef je stem!”

De negende editie van Cannabis Bevrijdingsdag, het jaarlijkse gratis protestival van het VOC, was de warmste, de drukste en de beste tot nu toe. Een hoogtepunt was de nieuwe Cannabis University tent, met 25 sprekers uit negen landen, onder de bezielende leiding van Steven Kompier van Cannabis News Network. Alle debatten, masterclasses en interviews zijn terug te bekijken, zie: www.cannabisnewsnetwork.com/videos/cannabis-policy/cannabis-university-cannabis-liberation-day-2017-amsterdam/ Van de speech van Doede de Jong op het hoofdpodium zijn voor zover bekend nog geen beelden verschenen: reden te meer om de volledige tekst in dit Logboek af te drukken. Fijne vakantie!

Logboek VOC - “Verhef je stem”

“Hallo beste mensen!

Het is alweer de negende Cannabis Bevrijdingsdag. Geweldig wat het VOC tezamen met een groot aantal vrijwilligers weer uit de grond heeft weten te stampen. Alle respect, hulde! Verleden jaar werden wij positief gestemd door oud premier Dries van Agt met de uitspaak: Er is hoop makkers! Wat is er het afgelopen jaar gebeurd? Positieve ontwikkelingen waren het wetsvoorstel van Vera Bergkamp om de aanvoer naar de coffeeshops te reguleren en het amendement van Liesbeth van Tongeren om medicinale teelt voor eigen gebruik mogelijk te maken. Beide wetsvoorstellen werden aangenomen. Belangrijk is ook de legalisering van cannabis in Canada. Cannadabis!

Wij zijn niet de vijand

Minder is het dat Trump de aanval heeft geopend op het liberale softdrugsbeleid, dat volgens zijn minister van Justitie, Sessions, moet worden teruggedraaid. Ondanks het feit dat wij hier al cannabis consumerend feest kunnen vieren, worden er nog steeds mensen om een paar hennepplanten in of om hun huis met kinderen en al op straat gezet. Vervolgens worden ze sociaal, maatschappelijk en psychisch kapot gemaakt. Deze straf staat in geen enkele verhouding tot het ‘vermeende’ delict en is een flagrante schending van de mensenrechten. Evenals de langzaam in het Thaise martelmoeras wegzinkende Johan Van Laarhoven, ex coffeeshophouder van The Grass Company. Het is heel wrang en verdrietig tegelijk dat het meest vredelievende volkje, de cannabisgenieters, zo wordt gecriminaliseerd. Wij zijn niet de vijand! Integendeel! Als je ons als vijand ziet, dan ben je door de ratten besnuffeld. De vijand zit bij de overheid tussen de oren! Het zegt veel over hun morele standaard of wat daar nog van over is en het is duidelijk dat die nodig herijkt dient te worden.

Wij zijn de natuur

Wat onvermijdelijk is, is dat de thuisteelt wordt geregeld. Anders houd je nog het hele repressie apparaat met al zijn excessen in stand en schiet je er vooralsnog niet veel mee op. Het is onverteerbaar dat iemand of een regering op basis van moralisme denkt het recht te hebben om voor mij te bepalen, wat ik wel of niet tot mij mag nemen. Een regering dient zich t.o.v. haar burgers neutraal op te stellen. Je wordt beroofd van de zeggenschap over je eigen geest en lichaam, je enige concrete bezit. Het recht op zelfbeschikking, dat is waar het in essentie om gaat. Ik hoef niet tegen mijzelf beschermd te worden en heb geen plantpolitie nodig. Het criterium is altijd dat je een ander met je consumptie niet tot last bent. De regering heeft gewoon niet het recht om een plant te verbieden. De natuur is van iedereen. Wij zijn de natuur!

Recht op zelfbeschikking

Gezien de reacties van de VVD en het CDA zal het echter nog een hele klus worden om de wetsvoorstellen door de Eerste Kamer te loodsen. Schrijnend is het optreden van Mark Rutte, als premier van ‘alle’ Nederlanders, want in plaats van zich oplossingsgericht te manifesteren blijft hij als een langspeelplaat in de stigmatiseringsgroef hangen, met zijn onbekookte uitspraken over wiet, als zijnde ‘troep’ en ‘rommel’ en zadelt zodoende de samenleving met allerlei onnodige excessen op. Zijn ‘mantra’, dat 80% naar het buitenland gaat is puur speculatief en is tevens een non argument. Een calvinistische moralist vermomd als liberaal! Het enige wat de VVD/Rutte hoeft te doen is zich baseren op hun beginselprogramma van 2008. Namelijk eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer, integriteit van eigen lichaam en het recht op zelfbeschikking.

Moralisme boven grondwet

Het CDA claimt met veel aplomb het alleenrecht op moraliteit. Zij wil alle coffeeshops sluiten, omdat ze daar een door 800.000 Nederlanders gewaardeerd kruid, namelijk wiet, verkopen. Wiet als concurrent van God? Het heeft er de schijn van, want hoe is het anders te verklaren dat het CDA een plant, een creatie van hun eigen schepper, gaat bestrijden? Hoe durf je zo’n goddelijk geschenk ‘het groene gif’ of ‘sluipmoordenaar’ te noemen? Calvinistisch moralisme, een manier om mensen klein te houden! Nu kun je wel een moreel oordeel hebben, maar dat geeft je nog niet het recht om je medemens het consumeren van hennepbloemen te verbieden. Temeer daar zij met hun consumptie niemand tot last zijn en er niemand aan dood gaat. In feite stellen de VVD en het CDA hun moralisme boven de grondwet.

Logboek VOC - “Verhef je stem”

Baas in eigen Brein!

Het is de overheid die bewust een monstrum heeft gecreëerd. Het cannabiswanbeleid is als een voortwoekerende juridische kanker, die een wissel op de samenleving trekt. De haard is het verbod. Dus zal je noodzakelijkerwijs naast het bestrijden van de uitzaaiingen de haard – het verbod – moeten verwijderen. Daarom wordt het tijd om actie te ondernemen. Laat niet langer over je heen lopen. Verhef je stem! Wat kun je doen? Maak bijvoorbeeld filmpjes voor Cannabis? Aangenaam! (www.cannabisaangenaam.nl). Stel deze onzin aan de kaak, laat zien wat cannabis voor jou betekent. Volg mijn vlog op het youtube kanaal ‘Doedeledocu’ (http://bit.ly/2uygDqS). De overheid dient namelijk op haar kinderachtige gedrag aangesproken en afgerekend te worden. Opheffing van het cannabisverbod zal een verbetering van de wereld betekenen. Baas in eigen Brein!”

Agenda

Maandelijkse openbare VOC vergadering
zie www.voc-nederland.org/agenda
28-30 juli
Cannabis XXL Hanfmesse, München.

11-13 augustus
Helsinki Hemp + Herb, Finland’s eerste cannabis evenement.

12 augustus
Hanfparade, Berlijn. 21e editie van de grootste demonstratie voor legalisering in Duitsland. Vanaf 10.00 uur expo op Washington Plaza (bij Hauptbahnhof), de mars begint om 14.00 uur.

Over het VOC

Het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) is een onafhankelijke, niet-commerciële stichting, die sinds 2009 strijdt voor fatsoenlijk cannabisbeleid inclusief het recht op thuisteelt. Ons doel is opheffing van het verbod op cannabis. Meer informatie:

www.voc-nederland.org
Twitter: @vocnederland

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht