Dark Harvest – Rauwe thriller over wietkweker

Dark Harvest - Rauwe thriller over wietkweker

Het duurde even voor er een echt pakkende titel werd gevonden. De eerste werktitel was The Last Crop. Toen bedacht men Bad Weed. Maar uiteindelijk werd de film uitgebracht als Dark Harvest.

De première was op het New York City Cannabis Film Festival, waar debuterend regisseur James Hutson meteen een prijs pakte. Niet als beste regisseur overigens, maar als beste acteur, want hij speelde ook de hoofdrol. Trouwens, het script nam hij ook al voor zijn rekening genomen. Later pikte de Canadese film nog een aantal prijzen op bij het Oregon Independent Film Festival en twee filmfestivals in Canada.

Ripdeal

Dark Harvest vertelt het verhaal van Carter (Hutson), een wietkweker die gedwongen wordt om samen te werken met een narcoticarechercheur nadat hij te maken krijgt met een ripdeal. Critici noemen Dark Harvest een ‘gritty B-movie. Opvallende acteurs naast Hutson zelf zijn A.C. Peterson en niemand minder dan Cheech Marin, alom bekend van de vroegere Cheech & Chong films. De film werd onlangs vertoond op de High Times Cannabis Cup in Las Vegas. Een grootschalige distributie is er jammer genoeg nog steeds niet van gekomen. Regisseur Hutson meldt via Facebook wel bezig te zijn met een DVD-release.

Dark Harvest - Rauwe thriller over wietkweker
James Hutson en Cheech Marin

Berenklem

Dark Harvest anticipeert op de toekomstige legalisering van cannabis in Canada. Hoofdrolspeler Carter weet alles over het kweken van cannabis, dus ziet hij voor zichzelf een mooie toekomst weggelegd als legale wietkweker. Zijn vriend en mentor Ricardo (Cheech Marin) steunt hem daarbij. Maar de zaken lopen verkeerd wanneer een stash ter waarde van een kwart miljoen dollar wordt gestolen. De diefstal wordt onderzocht door rechercheur Bernie. Slecht nieuws voor Carter, want Bernie is er van overtuigd dat Carter bij een eerdere raid een berenklem had verstopt, waardoor Bernie bijna zijn been verloor. Wanneer er een moord wordt gepleegd, lopen de zaken nog verder uit de hand.

Hasj

In een interview vertelt Hutson dat hij vroeger als bijklussende acteur werd ingehuurd door de politie. In rollenspelen moest hij dan de verdachte spelen, terwijl een leerling-agent hem dan arresteerde. Hutson: “Ik sprak vaak met wat oudere agenten die de rookies begeleiden en vroeg hen naar aparte dingen die ze hadden meegemaakt. Ik hoorde toen een verhaal hoe bij een drugsinval iedereen er van overtuigd was dat er in een flat een groot blok hasj in stukken werd gesneden. Maar het was geen hasj, maar materiaal voor geluidsisolatie dat door een geluidstechnicus werd bewerkt. Dat inspireerde me en ik fantaseerde over drugsinvallen die niet altijd verlopen zoals verwacht.”

Dark Harvest - Rauwe thriller over wietkweker

Vancouver

Hutson: “Omdat ik uit Vancouver kom is de cannabiswereld niet zo vreemd voor mij. Vancouver is altijd beroemd of berucht geweest vanwege de rol die cannabis in de stad speelt. Mijn ouders waren hippies en ik ben opgegroeid rond fikse hoeveelheden wiet. Dus dat kwam wel van pas toen ik in deze rol als wietkweker moest acteren. Ik voel me niet ongemakkelijk rond wiet en ken het wereldje wel, dat is natuurlijk erg handig.” Mocht de film binnenkort een Nederlandse distributie krijgen, dan horen jullie van ons.

Door: redactie Highlife

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht