Suver Nuver verovert Amsterdam

Suver Nuver is een initiatief van de Fries Rinus Beintema. Hij steekt al jaren zijn nek uit om de discussie over cannabis open te breken. Hij maakte furore met de nodige illegale kweekacties. In oktober 2015 opende hij in Leeuwarden zijn eerste Social Cannabisclub, een ontmoetingsplaats voor medicinale cannabisconsumenten. Een groot succes. Al snel volgden er meer clubs.

Het houdt maar niet op met die jongens van Suver Nuver. De afgelopen anderhalf jaar openden ze Social Cannabisclubs in Leeuwarden, Groningen en Zwolle. Ook in Eindhoven en Kerkrade zullen binnenkort vestigingen openen. En op zondag 12 februari was de feestelijke opening van de Social Cannabisclub Amsterdam.

Suver Nuver verovert Amsterdam

Rastafari

Over de locatie werd tot kort voor de opening nog erg geheimzinnig gedaan. Een YouTube-filmpje deed vermoeden dat de nieuwe Suver Nuver club in de Bijlmer zou neerstrijken. Maar uiteindelijk viel de keuze op Amsterdam-Oost. In Amsterdam moet alles natuurlijk anders. Daarom zocht Suver Nuver in de hoofdstad naar een nieuw concept in de vorm van samenwerking met de rastafari movement. Astrid en Maurits runnen al ruim negen jaar café The Zen, een reggaecafé in de Molukkenstraat 2. Het café serveert authentiek eten en promoot reggaemuziek. Het is een ontmoetingsplek voor rastafari. The Zen krijgt een dubbelfunctie. Elke zondagmiddag van 13 tot 18 uur kunnen geïnteresseerden binnenlopen voor informatie over het gebruik van wietolie, wietolieverstrekking en extractievormen. Ook worden er workshops georganiseerd over het zelf maken van cannabisolie. De rest van de week blijft de locatie in gebruik als reggaecafé. Bij de opening van Social Club Amsterdam was de sfeer net als bij de openingen van de andere clubs zeer gemoedelijk. Met dit keer een interessante mix van provincialen en stedelingen, ouderen en jongeren, ervaren en onervaren cannabisgenieters. Zoals gebruikelijk was er volop gelegenheid om vragen te stellen en kennis te maken met het team van Suver Nuver, dat inmiddels een zeer professionele goed geoliede mediwietmachine is geworden.

Suver Nuver verovert Amsterdam

Onverwoestbaar

De Friese initiator Rinus Beintema lijkt onverwoestbaar. Naast de vergevorderde plannen voor twee nieuwe clubs, organiseert hij op 19 en 20 april een tweedaags cannabisfestival in de Q-factory in Amsterdam. Op dat festival vindt ook een Social Cup plaats, waarbij telers en coffeeshops worden opgeroepen om hun beste medicinale cannabisproducten in te zenden. Beintema: “We zoeken bij onze projecten en activiteiten nadrukkelijk samenwerking met coffeeshopondernemers om zo een gezamenlijke vuist te maken tegen het idiote beleid van de overheid.” Het festival begint 19 april met een medicinale cannabis-expo. Later is er live reggaemuziek. Op 20 april zijn er ’s middags lezingen en een debat over de legalisering van medicinale/recreatieve cannabis. Na 17.30 uur is er een hiphop show en worden de winnaars van de Social Cup bekend gemaakt. Als afsluiting zijn er optredens van de bekende UK hiphop artiesten The Four Owls en Ocean wisdom. Info: www.socialcup.nl

Suver Nuver verovert Amsterdam

Samples voor de Social Cup kun je tot uiterlijk 6 april aanleveren. De cup is onderverdeeld in coffeeshops en extractieteams. Er zal ook een categorie zijn voor het beste CBD-product. Coffeeshops kunnen meedoen in drie categorieën: nederhasj, importhasj en (binnengekweekte) wiet. De jury bestaat uit cannabisconnaisseurs die hun sporen in de industrie hebben verdiend. Twee patiënten beoordelen de samples op effectiviteit van de extracten(THC/CBD). Geïnteresseerd? Stuur dan even een mailtje naar info@socialcup.nl

Door: Nicole Maalsté

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht