VOC kwam naar je toe deze zomer!

Het VOC doet niet aan zomerreces en was afgelopen zomer te vinden op diverse festivals, van het Landjuweel op Ruigoord tot het gloednieuwe Reggae Lake festival in Amsterdam.

Tijdens het Landjuweel, het grootste en bekendste festival dat in de vrijplaats Ruigoord wordt gehouden, organiseerde Azarius voor de tweede keer The Psychedelic Sessions, een serie lezingen in de sfeervolle salon. VOC voorzitter Derrick Bergman hield een lezing over cannabisactivisme in de 21e eeuw, met als leidraad vier lessen van Joep Oomen, wiens aanwezigheid nog dagelijks wordt gemist. Die vier lessen zijn – heel kort – samen te vatten als: Wees vriendelijk, Doe het zelf, Continuïteit is cruciaal en Small is beautiful.

Justice for Johan

Een dag na The Psychedelic Sessions, op 13 augustus, had het VOC een kraam op Reggae Sundance, het oudste openlucht reggae festival van Nederland. Anders dan de vorige keer dat we er stonden, in 2014, was het weer uitstekend en bleek de locatie, vlakbij Eindhoven airport, een schot in de roos. Naast onze kraam was het team van Justice for Johan actief met het geven van informatie en het verzamelen van handtekeningen voor de petitie om Johan van Laarhoven terug naar Nederland te brengen. De hele dag was het gezellig en druk en vertelden we de bezoekers over de activiteiten van het VOC en de noodzaak van een nieuw cannabisbeleid.

Reggae Lake festival

Op uitnodiging van de organisatie streken we twee weken later neer in het fraaie Gaasperpark in Amsterdam Zuid Oost, waar de eerste editie van het Reggae Lake festival plaatsvond. We kregen een ruime tent op een prominente plek en hulp om onze zeven meter lange banner THUISTEELT VRIJ, ACHTERDEUR OPEN! tussen de hoge bomen op te hangen. De VOC tent trok de hele dag belangstellenden, al moesten we de meest gestelde vraag – verkopen jullie wiet? – met nee beantwoorden… Anders dan op Reggae Sundance meldden sommige bezoekers dat hun cannabis door de beveiliging aan de ingang was afgepakt. Het blijft een schande dat de vijf gram die gedoogd wordt voor persoonlijk gebruik bij bijna alle festivals zo maar in beslag genomen kan worden. Het onderstreept het failliet van het gedoogbeleid en de noodzaak van vernieuwing.

Cannabis verkiezingsdebat

Het VOC zet de komende maanden alles op alles om van cannabis een thema te maken tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017. We willen een groot cannabis verkiezingsdebat organiseren in februari 2017, zodat voor de kiezers duidelijk wordt wat de verschillende partijen willen met het onderwerp cannabis. De inzet van het VOC is duidelijk: niet alleen de achterdeur van de coffeeshops, maar ook het recht op thuisteelt voor persoonlijk gebruik  moet eindelijk fatsoenlijk worden geregeld. Zoals dat bijvoorbeeld ook het geval is in het wetsvoorstel dat in het Italiaanse parlement op tafel ligt. Als dit voorstel wordt aangenomen, mogen volwassenen Italianen voortaan vijf planten kweken. Ook Cannabis Social Clubs worden legaal, zij het met een maximum van vijftig leden per club.

Legalisering

Ondertussen dendert de legaliseringstrein in de Verenigde Staten door: in november staat legalisering van cannabis in minimaal negen Amerikaanse staten op het stembiljet. Het is al vaker geconstateerd: de vraag is niet óf Nederland gaat reguleren, maar wanneer. En, nog belangrijker: hoe? Als reguleren betekent dat alle coffeeshops verplicht worden een beperkt aantal soorten

af te nemen bij een paar monopolisten terwijl de Hollandse Hennepoorlog verder vrolijk doorgaat, dan schieten we er weinig mee op. Door de spectaculaire ontwikkelingen in het buitenland kan Nederland nu eens leren van de ervaringen in andere landen, in plaats van andersom. Tweede Kamerleden gaan graag en vaak op werkbezoek.Waarom gaan ze niet eens kijken in Denver of Seattle, in Uruguay of Canada?

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht