Highlife Cup 2016

politiek

Dit keer niet als jaarlijks hoogtepunt op het Cannabis Bevrijdingsfestival, maar daarom zeker niet minder spannend. De Highlife Cup 2016 werd dit jaar volledig ondergronds gehouden, buiten het zicht van het publiek om. De inzendingen waren er bepaald niet minder om, en de lat lag dan ook weer gewoon net zo hoog als altijd. Helaas werd de categorie Medicinaal geschrapt wegens te weinig inzendingen, terwijl de vraag naar CBD wiet wereldwijd enorm stijgt. Coffeeshops van Nederland, ken uw schone taak! CBD is here to stay en zal alleen maar groeien in populariteit! We hopen dus van harte dat de CBD categorie volgend jaar weer volop van de partij zal zijn.
Toen de rookwolken waren opgetrokken en alle punten waren geteld, bleek dat Amnesia Haze na een korte onderbreking van één jaar weer helemaal terug was aan de top van rookminnend Nederland. Het was dit keer namelijk de Super Amnesia Haze van de debuterende coffeeshop Magic uit Den Haag, die met kop en schouders boven het maaiveld uitstak en terecht Kampioen der Kampioenen werd gekroond. Alsof dat niet al eer genoeg was, won Magic ook nog een derde plaats in de categorie hydro wiet met hun Bubbles en een indrukwekkende tweede plek in de categorie Haze hydro met hun S5 Haze. Well done, Magic! De magie spat kennelijk van hun samples af, dus woon je in of om Den Haag, dan lijkt ons een gang naar dit bijzondere shopje uit ’s Gravenhage zeker de moeite waard!

Usual Suspects

Verder waren er dit jaar weer veel prijzen voor de usual suspects van de Highlife Cup: Paradise Seeds wist met haar twee deelnemende samples, die op het nippertje werden ingeleverd, liefst twee keer de hoofdprijs te winnen in de respectievelijke categorieën. Hun Dutch Kush won nipt van de Karmarado OG Kush van Mississippi uit Maastricht, en hun Atomical Haze won ook al even nipt (met 2 punten verschil!) van de Magiërs uit Den Haag. Gefeliciteerd Paradise! Jullie hebben je reputatie als een van de oudste Nederlandse zadenbanken weer helemaal waargemaakt. Sumo Seeds, een aanstormende jonge hond uit Maastricht, won meteen een hoofdprijs en een tweede plek. Ook de legendarische AMG Haze viel weer in de prijzen. De Boerejongens uit Amsterdam waren ongenaakbaar met hun hasj-soorten, waarmee ze bijna een clean sweep deden in de F-categorie (Hasj). Kortom, het was weer een feest der herkenning – en erkenning van kwaliteit!

Lezer in de jury

Volgend jaar zal de Highlife Cup hopelijk gewoon weer onderdeel zijn van het CBD festival. De opzet zal iets veranderd worden en er zullen meer categorieën zijn waarin shops hun samples op kunnen inschrijven. Zo zal er een speciale Skunk-categorie bijkomen en zal er geen onderscheid meer worden gemaakt tussen hydro of bio-wiet. Voor het eerst zal ook een Highlife-lezer gekozen worden die in de jury plaats mag nemen! Hou de Highlife dus het komende jaar goed in de gaten!

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht