Muziekfestivals en cannabis consumptie

Muziekfestivals En Cannabis Consumptie

Cannabis en coffeeshops zijn voor veel Nederlanders nog steeds een taboe. Veel bedrijven en organisaties willen er niet mee worden geassocieerd. Dat is slecht voor hun imago, denken ze.
Ik merkte het laatst weer eens toen ik de organisatoren van het nieuwe hiphopfestival WOO HAH! benaderde. Het is algemeen bekend dat veel hiphop liefhebbers ook wel een jointje lusten. Het leek me daarom een prima gelegenheid om de landelijke enquête onder cannabisconsumenten Grass Poll op dat festival te promoten. Op de website van WOO HAH! had ik gezien dat het festival gesponsord werd door de cannabissector en dat er ook stands aanwezig zouden zijn uit de branche. Buitenlandse toeristen mochten tijdens het festival voor die ene keer weer de Tilburgse coffeeshops binnen van de burgemeester.

Niet Welkom Bij Muziekfestivals

De reactie van de organisatoren dat we niet welkom waren met het Grass Poll promotieteam verbaasde me daarom. Eerst dacht ik nog dat ze het misschien vervelend vonden dat de bezoekers lastig zouden worden gevallen met een enquête. Ik legde uit dat ik regelmatig onderzoek doe op festivals en dance-events en dat het mijn ervaring is dat veel bezoekers het juist leuk vinden om hun mening ergens over te geven. Ik stelde ook nog voor dat het promotieteam gewoon rond zou kunnen lopen zonder enquêtes af te nemen. Grass Poll is immers een online enquête die je ook gewoon thuis of op je telefoon kunt invullen. Ze bleven echter bij hun standpunt.

Gevoeligheid Van Cannabis Bij Organisaties

Toen ik het nog eens via een andere route probeerde, hoorde ik dat het probleem bij organisator Mojo zat. Die stelt dat je met zo’n enquête de festivalbezoekers politiek beïnvloedt, en dat is een slecht idee volgens Mojo. Althans dat is het formele antwoord. Zo’n enquête heeft niets van doen met het uitdragen van een politieke voorkeur. Het is een manier om een beeld te vormen van voorkeuren en gedrag van cannabisconsumenten. Het onderwerp ligt gevoelig natuurlijk. Ik kan me voorstellen dat Mojo bang is om de vergunning voor het festival kwijt te raken. Maar op dit soort festivals wordt geblowd. De negatieve reactie op mijn verzoek komt op mij over als struisvogelgedrag. Mojo zou er beter aan doen om gewoon te erkennen dat er drugs op hun festival worden gebruikt. Daarmee maak je als festival een statement.

Irritaties Door Festivalorganisatoren

De houding van festivalorganisatoren tegenover drugs irriteert me al jaren. Zij weten heel goed dat drugs (en drank) voor veel bezoekers onlosmakelijk verbonden zijn met muziekbeleving. Als zij dat openlijk zouden erkennen, zou dit een hoop ongelukken kunnen voorkomen en zouden zij een sleutelrol kunnen vervullen in de weg naar normalisering. Soms denk je wel eens dat mensen in een ander tijdperk leven. Cannabis en coffeeshops zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Chapeau voor de Tilburgse burgemeester die deze realiteit onder ogen ziet! Al is het maar voor een weekend. Het wordt tijd dat cannabisconsumenten ophouden met verstoppertje spelen en zich niet langer als paria’s laten behandelen. Cannabisconsumenten, laat je stem horen en vul die enquête in!
www.accesinterdit.nl

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht