PGMCG zorgt voor doorbraak

In het vorige nummer meldde Stichting PGMCG (Patiënten Groep Medische Cannabis Gebruikers) dat zij in een gesprek met burgemeester Noordanus (Tilburg) had gepleit om patiënten hun eigen medicijn te laten kweken: “Wij zijn patiënten en geen criminelen.” Hoewel het gesprek moeizaam verliep, is er toch een uiterst positief resultaat uitgekomen. Want tot ieders verrassing gaf  Noordanus toestemming.

In zijn antwoord stelt hij wel de voorwaarden dat hij de kweek toestaat als er niet meer dan vijf planten worden gekweekt, deze planten niet groter mogen zijn dan drie meter en er een medische verklaring is. Het gaat expliciet ook over binnen kweken, want Noordanus schrijft, afgestemd met politie en Openbaar Ministerie: ‘U dient zorg te dragen voor een brandveilige woning en U dient zorg te dragen voor een veilige en legale elektriciteitsvoorziening voor wat betreft de lamp (en) die u voor deze planten gebruikt’. Voorwaar, een geweldige doorbraak dankzij Stichting PGMCG.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht