Criminaliteit Brabant hoog

Muziekfestivals en cannabis consumptie

Maar dat was in het verleden niet anders….
De provincie Brabant loopt niet alleen voorop met de wiethandel (jaarlijks worden er 1350 kwekerijen opgerold en dat is de helft van het aantal van Nederland als geheel, maar ook moord- en doodslag komt er veel voor (17 maal vorig jaar),  ook delicten als intimidatie, productie van harddrugs en lozen van XTC afval komen met regelmaat voor. De politie waarschuwt voor een geweldspiraal. Er vinden ook steeds meer ripdeals plaats en bijna iedere hennepverdachte blijkt tegenwoordig over een wapen te beschikken. Alleen al in de omgeving van Tilburg werken 2500 mensen in de hennepteelt. De burgemeester van Gilzen en Rijen vindt het niet zo vreemd dat de wiethandel populair is. Een plantje levert per jaar zo’n 1000 euro op. Een kwekerij van 5000 planten doet dus al gauw zo’n 500.000 euro. Dat heb je met een legale baan niet gauw verdiend.
Het is eigenlijk niet zo raadselachtig dat Brabant zo hoog scoort qua criminaliteit. De provincie ligt gunstig wat betreft (lucht)havens en snelwegen. En van oudsher werd er altijd al geld verdiend met zaakjes die het daglicht niet konden velen, zoals smokkel.

Heb je hulp nodig bij een drugsgerelateerd probleem? Neem zo snel mogelijk contact op met je lokale hulplijn. In geval van onmiddellijke levensbedreigende omstandigheden, bel nu 112!

Geef een reactie

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.