Canada verruimt gebruik mediwiet  


Canada heeft onlangs de regels voor het gebruik van medicinale marihuana verruimt. Tot voor kort mochten mediwiet-patiënten alleen marihuana in de gedroogde vorm consumeren, maar na een uitspraak van de Hoge Raad is die beperking opgeheven.

Ook het gebruik van cannabisolie, wiet brownies of zelfs lipbalsem is nu toegestaan, mits de leveranciers voldoen aan de eisen die de overheid aan de leveranciers van mediwiet stelt. Die bedrijven, waaronder Bedrocan, reageerden verheugd op de beslissing. Maar de Minister van Gezondheid Rona Ambrose temperde hun optimisme: “Men moet wel begrijpen dat het gebruik van medicinale wiet nog niet een volkomen geaccepteerde vorm van medicatie is. Wij stellen erg hoge eisen aan onze medicijnen in Canada.”

Private ondernemingen

Tot twee jaar geleden was de overheid in het Noord-Amerikaanse land de enige die mediwiet produceerde, nu hebben private ondernemingen die voldoen aan strikte eisen die rol overgenomen. Deze legale Canadese mediwietbedrijfstak groeit snel. Inmiddels zijn in Vancouver mediwiet dispensaries toegestaan, mits ze een 30.000 Canadese dollar kostende vergunning kopen, plus dat ze minimaal 300 meter van scholen en dergelijke verwijderd zijn.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht