Vliegen met wiet op zak


Bijna iedere lezer van Highlife kent vast dat paranoïde gevoel wel. Je staat in de rij voor de douane op Schiphol, of erger, in New York of Istanboel, en je vraagt je op het laatste moment af of je die laatste wietkruimels nu wel of niet uit je broekzak of bagage hebt gehaald.

Die stress hebben reizigers in de Amerikaanse staat Oregon nu niet meer, want de lokale luchtvaartautoriteiten hebben laten weten dat ze kleine hoeveelheden wiet voortaan ongemoeid laten. Let wel, dit geldt alleen voor vluchten binnen Oregon, een van de Amerikaanse staten waar cannabis gelegaliseerd is. Dus stel, je vliegt van de hoofdstad Portland naar steden als Bend, Redmond of Eugene, dan is er niks aan de hand als je wiet bij je hebt.

Veiligheid

Een woordvoerder van de Transportation Security Administration in Portland: “Onze focus ligt op veiligheid. We maken ons niet druk om een beetje wiet dat in deze staat hier sowieso al legaal is. Wel benadrukken we dat wiet verboden blijft voor vluchten met een eindbestemming buiten Oregon.” Om een en ander duidelijk te maken zijn inmiddels borden met de volgende tekst op de terminal gezet: “Please be advised recreational marijuana is not permitted on flights traveling outside of Oregon.”

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht