Onze boodschap is onveranderd: niet de plant is het probleem, maar het verbod.

Logboek VOC 

Augustus is doorgaans de rustigste maand van het jaar voor het VOC. De politiek is met zomerreces en de media staan in komkommerstand, dus ook wij kunnen even ontspannen. Maar hoewel de winkel even gesloten is, gaat de verkoop gewoon door: er is nog een beperkt aantal Cannabis Bevrijdingsdag T-shirts en unieke VOC aandelen op henneppapier verkrijgbaar!

Steun het VOC in de strijd voor beter beleid!

Positief nieuws kwam er afgelopen maand uit Eindhoven, waar burgemeester Rob van Gijzel besloot handhaving van het zogenaamde ingezetenencriterium voor een half jaar te stoppen. Het VOC was aanwezig in de raadszaal waar het besluit werd besproken. Ondertussen is nog steeds onduidelijk wanneer deze 'proef' precies van start gaat. Gevolg: sommige Eindhovense coffeeshops laten weer als vanouds Belgen en andere niet-ingezetenen toe, andere blijven onverbiddelijk tegen hun buitenlandse gasten.

Rapport VNG

Ondertussen is het wachten op het rapport van de werkgroep die de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) heeft samengesteld om 'te komen tot een oplossing voor de softdrugsproblematiek die door gemeenten wordt gedragen'. Het rapport is voor eind oktober aangekondigd. De werkgroep wordt geleid door de Haarlemse burgemeester Schneiders, wethouder Victor 'Cannabis Social Club' Everhard van Utrecht en de burgemeesters van Heerlen, Venlo, Roosendaal, Helmond, Valkenswaard en Oldambt.

Nieuw bidbook

Het VOC zal naar verwachting begin oktober een nieuw bidbook publiceren en verzenden aan alle leden van de Eerste en Tweede Kamer, lokale politici en journalisten die zich met cannabis bezig houden. In dit bidbook staan alle feiten en laatste ontwikkelingen over cannabis en de internationale trend richting legalisering van de plant overzichtelijk bij elkaar, geïllustreerd met foto's, grafieken en ander beeldmateriaal.

Politieke boodschap

Onze boodschap is onveranderd: niet de plant is het probleem, maar het verbod. Coffeeshops moeten hun koopwaar op een gewone manier kunnen inkopen en/of produceren, volwassen Nederlanders moeten het recht krijgen om cannabis voor persoonlijk gebruik te telen en Cannabis Social Clubs moeten, net als in Spanje en België, in alle rust kunnen functioneren zolang ze zich aan de regels houden. Sommige coffeeshopondernemers hebben veel kritiek op de steun van het VOC aan het Cannabis Social Club model, dat zij – ten onrechte – zien als een bedreiging. Voor het VOC is het CSC model in de eerste plaats een politieke actie, bedoeld om het verbod op cannabis van tafel te krijgen. Daarvan profiteert iedereen en de coffeeshops niet in het minst.

Positieve reacties

Gelukkig krijgt het VOC vooral positieve reacties, zeker over de zevende editie van Cannabis Bevrijdingsdag. Goed nieuws voor zowel de thuisblijvers als de naar schatting tienduizend bezoekers: er is nog een aantal Cannabis Bevrijdingsdag T-shirts verkrijgbaar. Voor slechts twintig euro heb je een hennep T-shirt van topkwaliteit, gemaakt door Hemp Hoodlamb en voorzien van een 'secret stash pocket'. Er zijn nog diverse maten in de kleuren groen en blauw. De opbrengst gaat naar de stichting VOC en de strijd voor fatsoenlijk cannabisbeleid. Bestellen kan op www.cannabis-bevrijdingsdag.nl

Ook nog beperkt verkrijgbaar: fraai vormgegeven, genummerde VOC aandelen op henneppapier, met cannabisblad watermerk. Deze aandelen vertegenwoordigen geen enkele monetaire waarde, maar bewijzen wel dat je steentje bijdraagt aan de strijd voor bevrijding van de plant en een einde aan het cannabisverbod. De aandelen kosten vijftig euro per stuk zonder lijst en zeventig euro met lijst. Als je 'Highlife' vermeldt bij je bestelling nemen wij de verzendkosten voor onze rekening.

Mail voor meer informatie en bestellingen naar info@voc-nederland.org.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht