Bedreigt wietteelt het milieu?

Waterschaarste een steeds nijpender probleem in Californië

Door jaren droogte is waterschaarste een steeds nijpender probleem in Californië.

Eind juni publiceerde onderzoeker Mary E. Power van de Universiteit van Californië een rapport waarin de schade in kaart wordt gebracht die het gevolg is van de illegale cannabisteelt in natuurgebieden. Op basis van satellietbeelden, luchtfoto's en bodemonderzoeken werd het aantal plantages en hun watergebruik in vier Noord-Californische gebieden vastgesteld. Zelfs bij een conservatieve schatting kwam ze op een watergebruik van drie miljard liter per vierkante kilometer per kweekseizoen; twee maal zoveel als bij de wijnbouw. Veel waterlopen verliezen daardoor minstens een kwart van hun capaciteit, met kwalijke gevolgen voor vissen, amfibieën en andere diersoorten, zoals de beschermde vismarter.

Daarnaast komen door het gebruik van meststoffen en pesticiden schadelijke chemicaliën in de voedselketen terecht.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht