Bhangheiligen geproblematiseerd


Ook dit jaar confronteren blowende sadhu’s op het Ambubachi Mela festival in het Indiase Assam de bevolking vijf dagen lang met penetrante hasjwolken. De weerzin tegen het ongebreidelde religieuze gebruik van 'bhang', Hindi voor hasj, groeit echter. Gezondheidsinstanties betogen dat de tempel een openbare plek is waar gelovigen komen om te bidden en niet om hasjwalmen te inhaleren. “Bhanggebruik tegengaan is lastig, zeker als het verweven is met religieuze sentimenten,” verklaarde politiecommissaris Fakharuddin Ahmed. “Desondanks doen we er alles aan om het te minimaliseren, zeker als dat in het zicht van vrouwen, kinderen en oudere mensen plaatsvindt.”

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht