Oervolken nemen wiet tegen parasieten

Een in het American Journal of Human Biology gepubliceerd onderzoek legt een verband tussen cannabisgebruik bij primitieve volkeren en de preventie van darmparasieten. 

Een in het American Journal of Human Biology gepubliceerd onderzoek legt een verband tussen cannabisgebruik bij primitieve volkeren en de preventie van darmparasieten. Ed Hagen, een antropoloog van de WSU Vancouver onderzocht het cannabisgebruik onder de Aka, een Congolese pygmeeënstam die, net als onze verre voorouders, als jager-verzamelaars z'n kostje bij elkaar scharrelt. 

Hagen ondervroeg bijna 400 Aka en ontdekte dat zo'n 70 procent van de mannen en 6 procent van de vrouwen cannabis gebruikten. Analyse van de ontlasting wees uit dat cannabisgebruikers aanzienlijk minder ernstig besmet waren door parasitaire wormen, een effect dat bij eerder onderzoek ook voor tabak was vastgesteld. De Aka beschouwen cannabis overigens zelf niet als medicatie tegen darmparasieten, daarvoor gebruiken ze een andere plant, wat er volgens Hagen op wijst dat ze cannabis onbewust als wormafdrijvend middel gebruiken. Aangezien parasitaire wormen in ontwikkelingslanden een van de grootste bedreigingen van de gezondheid vormen, is de ontdekking mogelijk van groot belang.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht