Is cannabis effectieve doping?

Sportjournalist Gordy Megroz besloot zelf de proef op de som te nemen

Voor de World Anti-Doping Association is cannabis nog steeds doping. De argumenten: cannabis verlaagt de nervositeit en werkt als bronchydilator. Tegenstanders voeren aan dat al in 1975 werd aangetoond  dat cannabisgebruik leidt tot krachtsverlies, verminderde motorische vaardigheden en een tragere reactietijd. 

Sportjournalist Gordy Megroz van Outside magazine hoorde van ski- en snowboardcracks al jaren verhalen over de effectiviteit van cannabis bij het leren van sportieve skills, en besloot zelf de proef op de som te nemen. Eerst testte hij zijn uithoudingsvermogen op de loopband, zowel stoned als nuchter. Onder invloed bleek hij de inspanning een halve minuut langer vol te houden. De pijn die hem nuchter dwingt te stoppen, ervaarde hij onder invloed veel minder sterk. Bij zware squatoefeningen bleek er na cannabisgebruik geen sprake meer van spierpijn achteraf. Maar met mountainbiken gaat het mis: zijn ruimtelijk inzicht en reactietijd neemt af als hij stoned is, waardoor hij uit de bocht vliegt. Ondanks de betere prestaties onder invloed gaat Megroz voortaan geen cannabis gebruiken als hij sport. Hij prefereert de natural high die een stevig rondje hardlopen hem geeft.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht