Sensi Seeds’ ode aan cannabis; de groene draad in ons bestaan

In 2015 bestaat Sensi Seeds 30 jaar. Een vanzelfsprekend moment om stil te staan en terug te kijken. Een moment waarop wij eens temeer beseffen wat ons al die jaren heeft gedreven en ons altijd zal inspireren om te doen wat wij doen.

Sensi Seeds’ ode aan cannabis; de groene draad in ons bestaan

In 2015 bestaat Sensi Seeds 30 jaar. Een mijlpaal waar het bedrijf enorm trots op is. Het is tevens een vanzelfsprekend moment om stil te staan en terug te kijken. Een moment waarop wij eens temeer beseffen wat ons al die jaren heeft gedreven en ons altijd zal inspireren om te doen wat wij doen, en de wijze waarop wij dat doen. We hebben het over cannabis.

Een geschiedenis die duizenden jaren teruggaat


Sensi Seeds is enorm verheugd dat het imago van en de kennis over medicinale, recreatieve en industriële hennep momenteel wereldwijd verbetert. Stigmatisering en criminalisering in het begin van de twintigste eeuw hebben de plant geen goed gedaan, terwijl hennep duizenden jaren geleden volop werd verbouwd. Het is zelfs een van de oudste, door de mens gecultiveerde planten ter wereld!

Het bewijs van het vroege gebruik van cannabis en hennep is op diverse plaatsen aangetroffen, met name in archeologische vondsten in China. Daaruit is vastgesteld dat de plant al enkele duizenden jaren voor Christus een belangrijke rol speelde in het dagelijks bestaan.

De vermoedelijk eerste referentie van cannabis in de lectuur komt ook uit China. Die dateert uit 2.700 voor Christus en betreft de medische encyclopedie ‘Pen Ts’ao’; de basis van de oude Chinese Geneeskunde, geschreven door keizer Shen-Nung.

Nu, millennia later, wordt er eindelijk weer onderzoek gedaan naar de plant. Omdat zoveel Amerikaanse staten en allerlei landen cannabis decriminaliseren en legaliseren, herontdekt de wereld wat men heel lang geleden al wist: cannabis is een enorm rijke bron die de hele planeet buitengewoon veel goeds biedt!

De veelzijdigheid van cannabis


De heilzame werking van cannabis is ongekend. De lijst met aandoeningen die ze kan verzachten of zelfs helen lijkt oneindig, met als heilige graal de mogelijke genezing van verschillende soorten kanker. Samen met vele activisten en bedrijven strijdt Sensi Seeds al decennia lang voor de erkenning van medicinale cannabis. Die lijkt er nu eindelijk te komen!

Maar cannabis gaat veel verder dan de medicinale eigenschappen. De ‘bijwerkingen’ van dit wondermiddel zijn zo aangenaam dat cannabis recreatief wordt gebruikt. Ontspanning, zelfreflectie, een dieper bewustzijn bereiken, tot inzichten komen, dingen loslaten, lachen en creativiteit stimuleren zijn slechts enkele motieven voor mensen om cannabis in hun leven te betrekken.

En daar stop het niet. Hennep, de industriële variant, biedt grondstoffen voor onder meer olie, voeding, textiel, cosmetica en de auto-industrie. De plant heeft geen pesticiden nodig en put de grond niet uit. Een hectare hennep kan meer producten voortbrengen dan welke andere plant dan ook. Er worden duizenden producten vervaardigd waarbij hennep een hulp- of de hoofdgrondstof is. Sensi Seeds is bovendien blij dat zelfs supermarkten sinds kort hennepzaad en – olie verkopen.

Cannabis. Een plant. Een onderdeel van het natuurschoon op aarde. Een product van de evolutie. Een geschenk van onze Schepper, die volgens de Bijbel alle zaaddragende planten schiep. Wat een ieder ook gelooft, de uitkomst is wat Sensi Seeds betreft unaniem: cannabis is op aarde om de mens te dienen.

“It's all about the plant” – Ben Dronkers

Ben Dronkers.

De passie voor alles wat cannabis de mensheid biedt, zit diepgeworteld in Sensi Seeds, het Hash Marihuana & Hemp Museum in Amsterdam en Barcelona, en HempFlax. De bron is het gedachtengoed van de oprichter van deze bedrijven: Ben Dronkers.

In het begin van de jaren zeventig opende Ben in Rotterdam een kledingwinkel waar hij eigengemaakte kleding verkocht. Hiervoor reisde hij veel naar Turkije, Afghanistan en Pakistan om stoffen te kopen. Tijdens die reizen ontdekte Ben de vele voordelen van de hennepvezel voor onder meer textiel en tevens kocht of kreeg hij cannabis en cannabiszaden van lokale boeren. 

Deze periode markeert het ontstaan van zijn besef dat medicinale en recreatieve cannabis en industriële hennep ten onrechte bij een groot deel van de wereldbevolking worden weggehouden. En dat terwijl deze planten ons zoveel geven! 

Dit was voor Ben Dronkers het beginpunt van een hartstochtelijk, nimmer aflatend verlangen er alles aan te doen om de rijke geschiedenis en het veelzijdige gebruik van cannabis en hennep voor het voetlicht te brengen. De terugkeer van cannabis en hennep naar hun rechtmatige plaats in de maatschappij was en is zijn levenswerk. De toewijding van Sensi Seeds, de musea en HempFlax is dan ook unaniem: deze bedrijven zijn er om de cannabisplant te dienen.

Sensi Seeds’ diepgewortelde liefde voor cannabis

 Halverwege de jaren tachtig breidde Sensi Seeds’ interesse zich uit. Naast het verzamelen van zaden en beschermen van unieke genotypen, ging het bedrijf ook cannabis veredelen. Met de uitgebreide collectie indica-, sativa- en ruderalis-genetica begon Sensi Seeds middels kruisen eigen, uitzonderlijke hybriden te creëren. 

Sensi Seeds was de eerste in Nederland, mogelijk zelfs ter wereld, die met een uitgebreide verzameling cannabiszaden nieuwe soorten is gaan ontwikkelen. Hiermee stonden wij aan de wieg van de hedendaagse cannabis community; het verspreiden van de cannabisboodschap, begint bij het zaadje!

Deze motieven en gedrevenheid vormden dertig jaar geleden het zaadje dat uitgroeide tot een bedrijf dat zich dagelijks gepassioneerd inzet, met nog steeds dezelfde roots: een diepgewortelde liefde voor de cannabisplant. De groene draad in ons bestaan en in ons bestaansrecht, waar wij iedere dag bezield mee werken en aan blijven werken, samen met jou.

Grow on! 
In 2015 bestaat Sensi Seeds 30 jaar. Een vanzelfsprekend moment om stil te staan en terug te kijken. Een moment waarop wij eens temeer beseffen wat ons al die jaren heeft gedreven en ons altijd zal inspireren om te doen wat wij doen. Hierbij onze ode aan cannabis.

“I think people need to be educated to the fact that marijuana is not a drug. Marijuana is a flower. God put it here.” – Willie Nelson

“Hemp can save the planet” – Jack Herer

“When you smoke the herb, it reveals you to yourself” – Bob Marley

“Why is marijuana against the law? It grows naturally upon our planet. Doesn’t the idea of making nature against the law seem to you a bit . . . unnatural?” – Bill Hicks

“Make the most of the Indian hemp seed, and sow it everywhere!” – George Washington

“It's all about the plant” – Ben Dronkers

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht