Gratie na levenslang

Goed nieuws voor een aantal slachtoffers van de in vroeger tijden zeer hardvochtige War on Drugs in de Verenigde Staten. President Barack Obama gaf namelijk gratie aan 22 gevangenen die langer dan tien jaar vastzaten voor niet gewelddadige misdaden

Goed nieuws voor een aantal slachtoffers van de in vroeger tijden zeer hardvochtige War on Drugs in de Verenigde Staten. President Barack Obama gaf namelijk gratie aan 22 gevangenen die langer dan tien jaar vastzaten voor niet gewelddadige misdaden, zoals het kweken en verhandelen van wiet.

Een van hen is Francis Darrel Hayden, een Vietnam veteraan die sinds 2002 gevangen zat en als wietkweker levenslang (!) kreeg. Die levenslange gevangenisstraf kreeg hij omdat hij voor de derde keer was betrapt op het kweken of verhandelen van cannabis. Waanzin natuurlijk.

De USA, ooit de uitvinder van de War on Drugs, toont steeds vaker een menselijk gezicht. Bronnen rond de president geven aan dat Obama in zijn laatste jaar vaker gratie zal geven in soortgelijke gevallen.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht