Athens Cannabis Protestival

Cannabis onder de aandacht brengen als je land aan de rand van de afgrond staat.

Geen gek idee: cannabis onder de aandacht brengen als je land aan de rand van de afgrond staat. De mogelijkheden voor alternatieve bedrijvigheid en landbouw zijn eindeloos, zeker in het zonnige Griekse klimaat. Dat is precies wat cannabisactivisten op 9 mei deden onder de noemer Athene Cannabis Protestival. Ze vragen om legalisering van cannabis en de decriminalisering van gebruikers. Volgens berekeningen zou van overheidswege georganiseerde cannabisteelt 40.000 arbeidsplaatsen opleveren en veel geld in het laatje brengen. Daarnaast pleiten zij ervoor het model Uruguay over te nemen, en iedere burger het recht te geven maximaal zes planten voor eigen gebruik te kweken, non-profit cannabis sociale clubs op te richten en van overheidswege de verkoop van vastgestelde hoeveelheden cannabis tegen lage prijzen ter hand te nemen. Gezien de huidige linkse wind in politiek Griekenland menen de activisten dat de tijd eindelijk rijp is voor radicale veranderingen.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht