Synthetische cannabis mag (nog) wel

Volgens hof in Haarlem

 

Vrijdag diende er een rechtszaak in het gerechtshof in Haarlem tegen 2 particulieren en een groothandel, die betrokken zouden zijn bij het produceren, opslaan en verhandelen van synthetische cannabis. Is dat verboden? Je zou misschien denken van wel, maar deze stof valt momenteel niet onder de opiumwet. En volgens het Europese Hof ook niet onder de geneesmiddelenwet. Zo valt synthetische cannabis tussen wal en schip en dat is in dit geval geen slechte plaats. Het OM eist daarom vrijspraak. Justitie vindt het een kwalijke zaak, omdat in hun optiek het spul wel schadelijk is en het op grote schaal in Nederland wordt gemaakt, omdat er geen wet is die het verbiedt. Er is daarom aan de ministeries van Volksgezondheid en Veiligheid en Justitie gevraagd of ze er iets aan kunnen doen om het gat in de wet te dichten. Het ziet er dus op termijn niet gunstig uit voor synthetische wiet.

 

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht