Brandgevaar cannabisteelt overschat!!!

 

Het is bekend dat illegale wietteelt vaak leidt tot brand. Boze tongen beweren dat één op de vier branden door hennepteelt wordt veroorzaakt en vinden dit een extra reden om de teelt te verbieden. Maar dat is een fabeltje, dat we hier graag uit de wereld helpen. Cijfers in het Assurantie Magazine geven inzicht in de werkelijke situatie. 1 op de 50 grote branden is wiet-gerelateerd. Branden die ontstaan door cannabisteelt zijn vaker aanzienlijk van omvang dan ''gewone'' branden. De ellende begint meestal met een amateuristisch aangelegde elektrische installatie. Vaak is de plantage gesitueerd in een slaapkamer of op een zolder, met veel brandbare materialen in de buurt, waardoor de brand zich snel kan uitbreiden tot de rest van het pand en de buurpanden. Je ziet dan ook vaak dat er meerdere woningen tegelijk in de hens gaan. Van de hennepbranden begint 70% in een woonhuis. Dat is best een ernstige zaak. Gemiddeld komen er wel 6 wietgerelateerde branden per dag voor. Kweken kan dus echt spelen met vuur zijn. Wie zelf geen risico wil lopen en zijn buren niet in gevaar wil brengen, moet dus zorgen voor een deugdelijke installatie.

 

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht