Santa Maria F4

Haar oorsprong ligt in het Braziliaanse amazone gebied. Volgens mij de meest bekende plant waar men het minst over weet. Een mystieke plant met meer sativa dan indica genen, wat er weer voor zorgt dat ze zo’n tien weken bloei nodig heeft.

Haar oorsprong ligt in het Braziliaanse amazone gebied. Volgens mij de meest bekende plant waar men het minst over weet. Een mystieke plant met meer sativa dan indica genen, wat er weer voor zorgt dat ze zo’n tien weken bloei nodig heeft.
Door haar vele grow voordelen behoort deze plant vooral bij kwekers tot één van de meest populaire cannabis soorten.

De stekken waar ik mee begon zagen er heel gezond uit. Vrij dikke stammen met wat zijtakjes en vijfvingerig blad. Deze dames zette ik in brede 11 liter potten in Lava aarde van BAC. Ik gebruikte de wortelstimulator van B’cuzz. De planten zullen vier tot vijf weken groeien. Na een week of twee zet ik ze in scrog (screen of green), ze zullen dan nog drie weken het gaas opvullen voor ze de bloei ingaan.
Wat me opviel was het gemak waarmee SM zich laat buigen en binden. Ook een geknakt takje groeit gestaag verder het gaas in. Eind van de groei is haar blad is groot met zeven lange, geen dunne, bladvingers. Voeding met een hoog fosfor gehalte gaf ik één week voor ik de klok op 12/12 schakelde, zodat de fosfor haar werk al kan doen in de voorbloei. De eerste bloeiverschijnselen werden zichtbaar na tien dagen. En er volgende daarop vijf weken snelle bloem vorming waarna ze in een soort rustfase belandde, welke tot de zevende week aanhield. Daarna werden de toppen nog twee keer dikker en veranderde de plantgeur in een lekker zoet Santa Maria aroma.

Drie weken later, na  tien bloeiweken stonden ze er volrijp bij, klaar om geoogst te worden. De vruchtzakjes waren tot dikke ballen opgezwollen en volgens mij zat het gewicht er goed in. Een glinsterende witte laag kristallen bedekte haar harde toppen. Zelfs de lager gelegen bloemen hadden zich vet ontwikkeld.

Nadat ik de gehele plant oogstte werden ze zonder te knippen direct gedroogd. Veertien dagen later kon ik genieten van haar voortreffelijke smaak, zelfs terwijl ze nog zo vers was. Al na een paar hijsjes van de joint voelde ik het eerste effect . Een speelse high, niet stoned ofzow maar wel een soort hang naar gezelschap. Santa Maria is relaxed, niet te zwaar, gewoon een lekker sociaal wietje.

 

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht