Jack Berry

Weer een Berry dit keer de Jack Berry. Een dame van klasse, haar moeder is een Blue Berry Indica en de vader is een Jack SMM. Deze neigt meer naar de Indica kant, hoewel ze in de groeiperiode wel wat sativa eigenschappen laat zien, zal ze in bloei juist weer haar Indica roots eer aan doen. Dit maakt het dat deze soort werkelijk geniet van the best of both worlds, en kan daarmee een zeer geslaagde Hybride genoemd worden.

Weer een Berry dit keer de Jack Berry. Een dame van klasse, haar moeder is een Blue Berry Indica en de vader is een Jack SMM. Deze neigt meer naar de Indica kant, hoewel ze in de groeiperiode wel wat sativa eigenschappen laat zien, zal ze in bloei juist weer haar Indica roots eer aan doen. Dit maakt het dat deze soort werkelijk geniet van the best of both worlds, en kan daarmee een zeer geslaagde Hybride genoemd worden.

De zaden waren snel ontkiemd, dit was ook al bij de eerdere soorten uit deze Berry selectie. Zoals altijd hebben ook deze dames geen voorgroei gehad en zijn ze direct op 12/12 gegaan na het ontkiemen. Als medium kregen ze lava aarde van BAC in 3,5 liter potten. De eerste drie dagen kregen ze wortel stimulator van B’ cuzz en was het gietwater afgezuurd naar 6,0. In de volgende 2 weken van de voorbloei periode groeiden ze vrij snel met veel ruime internodes.

De sativa eigenschappen laten zich dus ook goed zien in de voorbloei van deze soort.
1 keer in de week gaf ik ze Aarde voeding 1 component van B’ cuzz, N-P-K 7-30-20.
Deze voeding gaf ik op halve sterkte, wat dan uitkomt op een EC van 1,8. Na een dag of 10 bloei verschenen de eerste witte haartjes, per dag kwamen er meer bij en het blad kreeg een wat spitstere vorm. De groei was er in die week ook helemaal uit. 4 weken in de bloei periode begon ik met bloeistimulator van B’ cuzz toe te dienen, ook in halve sterkte.

Tot de 5de week ging het prima. De bloemen ontwikkelden zich goed. Langs de stam bloeide er een mooie top. Week 5 tot met 7 leek ze wel stil te staan. Een omschakeling naar de laatste bloeifase, ze zal zich in deze tijd richten op het afrijpen. De zesde week ben ik gestopt met alle voeding en gaf ik alleen maar schoonwater afgezuurd naar 6,0. Langzaam aan verandert de geur maar ook kleur van de toppen lijkt te veranderen. Een blauwe of paarse gloed zie ik als ik goed kijk.

THC productie is nu op een hoogtepunt en ze zien en dan ook steeds witter uit. Na een week of 8 bloeien zijn sommige al klaar ik oogst deze planten en laat haar Jack Berry zusjes nog even staan om ook goed af te bloeien. Juist door ze in de laatste week nog de tijd te geven zullen ze hun gewicht behouden onder het drogen.

Ik liet de toppen, na ze schoon geknipt te hebben, ongeveer 19 dagen drogen. De opbrengst was heel netjes gemiddeld 35gram per plant. Deze wiet was qua uitwerking, in één woord, geweldig, Ze gaf een goeie High met een extra. Een lekker tevreden ontspannen gevoel. Mooie high. De smaak is niet zo Berry als haar zuster uit de Berry tak van deze familie, maar des al niet te min, een heerlijke wiet, met een ietwat kruidige smaak die ook lichtelijk zoet aan doet.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht