Hasj-olie maken doe je zo!

Het voordeel van olie is de hoge concentratie van werkzame stoffen. Voor mensen met een ernstig medisch probleem kan olie een uitkomst zijn omdat ze met “gewoon” Cannabis roken of  Vaporiseren te weinig werkzame stoffen binnen krijgen. Deze mediwiet patiënten gebruiken daarom olie waarvan ze telkens een kleine hoeveelheid van 0,1 gram eten of slikken. Omdat opname via de maag verloopt, gaat er niets verloren en duurt de werking 5-6 uur, waar dat bij roken slechts een uurtje bedraagt. Bij roken of vaporiseren gaat bijna 80% van de werkzame stoffen letterlijk in rook op en wordt weer uitgeademd.

Het voordeel van olie is de hoge concentratie van werkzame stoffen. Voor mensen met een ernstig medisch probleem kan olie een uitkomst zijn omdat ze met “gewoon” Cannabis roken of  Vaporiseren te weinig werkzame stoffen binnen krijgen. Deze mediwiet patiënten gebruiken daarom olie waarvan ze telkens een kleine hoeveelheid van 0,1 gram eten of slikken. Omdat opname via de maag verloopt, gaat er niets verloren en duurt de werking 5-6 uur, waar dat bij roken slechts een uurtje bedraagt. Bij roken of vaporiseren gaat bijna 80% van de werkzame stoffen letterlijk in rook op en wordt weer uitgeademd.

Je hebt nodig: een stevige plastic buis, aan de bovenzijde af te sluiten met een vastgelijmde dop waar een gaatje in zit. Aan de onderzijde van de buis een schroefdop met gaatjes, aan de binnenzijde afgesloten met een rondgeknipt koffie filtertje. Al deze benodigdheden op het koffiefilter na, zijn bij iedere doe-het-zelf zaak te verkrijgen. Verder heb je enkele flessen Butaangas (aanstekergas) nodig.

Tevens een glazen schaal, een stevige spatel of krabber en een afwasteil met een laagje heet water. Denk erom dat je dit klusje alleen in de open lucht kunt doen vanwege het gas- en explosiegevaar!

Vermaal de cannabis, vul hiermee de buis en sluit deze af met de schroefdop.
Houdt de buis zó dat de schroefdop met gaatjes naar onderen wijst en de dop met het gaatje naar boven. Steek de fles aansteker gas boven in het gaatje en druk stevig aan tot het gas uit de fles in de buis begint te stromen. Het gas wordt gedwongen door de buis heen te stromen om uiteindelijk door de gaatjes in de schroefdop in de schaal te stromen. Onderweg lost het vloeibare gas de in de Cannabis aanwezige olieën op en neemt die mee de buis uit.

Afhankelijk van de kwaliteit dien je een tot twee flessen Butaangas te gebruiken.
Uiteindelijk heb je een plasje vloeibaar gas in het glazen schaaltje liggen.
Achtung! Voorzichtig met vuur! Denk niet “Klus geklaard en nu een joint”!

Leg het glazen schaaltje in de afwasteil met het hete water. Zorg uiteraard dat het water en het vloeibare gas zich niet vermengen. Door het hete water gaat het gas als het ware “koken”. Na een tiental minuten is al het gas verdampt en zie je een dun laagje olie in de schaal liggen die je met de schraper kunt verzamelen.
Als je de olie in de koelkast of zelfs in de vriezer bewaard is deze hard en kun je er makkelijk stukjes vanaf breken of snijden. De olie is heel zuiver en daarom ook fijn van smaak als je haar rookt of  vaporiseert.

Succes!
www.mediwiet.nl 

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht