D66 wil wietweek toestaan

Tsja, de verkiezingen zijn in aantocht……

 

Vandaag presenteert Magda Berndsen van D66 een initiatiefwet. De partij stelt voor dat het kweken van wiet onder voorwaarden wordt toegestaan, maar wel strafbaar blijft gezien de internationale verdragen. Kwekers zouden daarom een ontheffing moeten krijgen van de minister van Volksgezondheid. Daarmee zou men af zijn van de illegale kwekerijen en de risico's voor de volksgezondheid. Nu kan een teler ongestraft gebruik maken van verboden pesticiden. Berndsen wil dat de wietkweek een normale bedrijfstak wordt met gecertificeerde telers en dat er ook accijnzen worden afgedragen. Het zou een enorme besparing inhouden op politiewerkzaamheden en tevens belasting in de staatskas brengen. De politietop heeft vorig jaar in een geheim rapport al aangegeven niets te zien in dergelijke plannen, omdat ze vreest dat legale kwekerijen zullen worden overvallen en daarom zwaar beveiligd zullen moeten worden. D66 denkt dat dit wel los zal lopen, er wordt nu ook al medicinale wiet gekweekt, zonder dat deze plantage 's bestolen worden. Andere tegenstanders menen dat de handel voor het buitenland zal blijven bestaan en daarmee dus ook de illegale kwekerijen. Coffeeshophouders hebben verschillende inzichten. Sommige zijn tegen omdat met illegale wiet meer verdiend kan worden, anderen willen graag gezonde biowiet verkopen uit het legale circuit, ook al zou de opbrengst daarvan wat lager uitvallen. De rare achterdeursituatie zou in elk geval tot het verleden gaan behoren als D66 zijn zin krijgt. Waar hebben we dit meer gehoord?????

 

 

 

 

 

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht