Energiediefstal is hoog

Maar dat heb je als kweken illegaal blijft…

 

Energiediefstal swingt de pan uit

 

In 2014 zijn er 4676 wietkwekerijen ontmanteld. Gezamenlijk stalen zij 147 miljoen kWh energie. Dat is stroom voor circa 200 miljoen euro. Steeds meer kwekers maken voor hun teelt gebruik van verschillende huurwoningen. Daarmee spreiden ze het risico en ze zijn minder makkelijk te traceren, maar daarmee verhogen ze wel het brandrisico in een woonwijk. De netbeheerders willen paal en perk gaan stellen aan deze illegale activiteiten. Daarom hebben ze een aantal maatregelen bedacht. Om te beginnen willen ze dat mensen die een energiecontract afsluiten, zich verplicht gaan legitimeren, zodat degene die tekent ook daadwerkelijk aansprakelijk kan worden gesteld. Dat voorkomt het inzetten van stromannen. Ze willen meer particuliere huizen controleren. Ook willen zij dat de illegale aftappers belasting en btw gaan betalen over de stroom die zij hebben gebruikt, dat gebeurt nu namelijk niet en zodoende zijn ze goedkoper uit dan de legale afnemers. Het opsporen van energiediefstal kost geld. De vergoeding daarvan wil men in een vast bedrag kunnen opleggen, want nu moet daarover per geval worden geprocedeerd en dat geeft veel extra werk. Momenteel betalen ook niet-kwekers mee aan de geleden schade. Per huishouden kost de energiediefstal drie euro.

 

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht