Waarom een eetkick???

 

Waarom wordt je toch zo hongerig van wiet en is er geen snoepzak voor je veilig? Onderzoekers van de Amerikaanse universiteit Yale hebben het antwoord. Proeven met muizen hebben uitgewezen dat je hersenen een stofje aanmaken dat de eetlust laat toenemen, zelfs als je net lekker hebt zitten buffelen. Normaal zorgen de neuronen in je hersenen ervoor dat je je verzadigd voelt na een maaltijd. Maar als je wiet gebruikt, wordt als het ware die schakelaar de andere kant op gezet, met als gevolg dat knagende gevoel. De proefneming is dus gedaan op muizen, maar onderzoekster Tamas Horvath verklaart dat hetzelfde voor mensen geldt. Men weet nu dus hoe je aan je vreetkick komt, maar waarom dit zo gebeurt is nog een raadsel. By the way: laat je niet gek maken door hype dat je gek wordt van wiet!!!!!

 

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht