Sterke wiet riskant?

Tsja, als je er aanleg voor hebt……

 

Brits onderzoek heeft uitgewezen dat de frequentie van het blowen en de sterkte van de wiet veel invloed hebben op de kans om psychotisch te worden. Een uitkomst die ons niet hogelijk verbaast. Het Instituut voor Psychiatrie, Psychologie en Neurowetenschap van het Londense King College heeft in een jarenlang lopend onderzoek 780 personen van tussen de 18 en 65 gevolgd. Het bleek dat mensen die dagelijks sterke wiet tot zich namen een vijf maal zo grote kans hadden om een psychose te krijgen. Anderen die af en toe een stevig jointje rookten, hadden een drie keer zo grote kans. Zij kwamen er ook achter dat een kwart van de psychoses veroorzaakt wordt door wietgebruik. Dat is natuurlijk best veel. Vooral skunk stond in een kwaad daglicht en dat is nu juist een wietsoort die in Groot Brittannië erg veel wordt gekweekt en gebruikt. Een verband tussen hasj en psychoses werd niet gevonden. Dat is blijkbaar een veel milder product. De tegenstanders van cannabis ervaren dit natuurlijk als koren op hun molen en vinden het volkomen terecht dat cannabis verboden is, nu wetenschappelijk en medisch onderzoek uitwijst dat het middel schadelijk is. Dat er ook heel veel mensen never nooit psychotisch worden, is natuurlijk ook waar. Alles is relatief. Maar voor mensen met een aantoonbare gevoeligheid voor psychiatrische aandoeningen die familieleden hebben die ook psychoses kregen, denk maar aan die ene gekke oom die in zijn nakie gillend het behang van de muren krabde, is het misschien verstandiger om dan maar een blokje hasj of een mellow buitenwietje te roken in plaats van heavy stuff. Safety first!!

 

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht