Werkstraf voor wietknipper

Groningen

 

Een 32-jarige wietknipper die in 2011 in Hardegarijp driftig aan het knippen was, is door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot een werkstraf van 50 uur. Anderen in zijn groepje werden al eerder veroordeeld en kregen een jaar gevangenisstraf. Maar omdat de man niet tot de ''kopstukken'' behoorde en het delict ook al wat verouderd is, werd hij lichter gestraft. Volgens de man wilde hij graag wat bijverdienen, maar heeft hij uiteindelijk niets voor zijn werk gehad. Dat zou best waar kunnen zijn, want tijdens het knippen viel de politie met zeven man sterk binnen. Een heterdaadje waarbij 2028 planten werden aangetroffen. De eigenaren van de plantage hadden ook elders flinke kwekerijen. De knipper behoorde niet tot een crimineel netwerk. Hij had in een coffeeshop gehoord dat er met wiet knippen geld te verdienen viel en daar zag hij wel wat in. Maar nu heeft hij in zijn eigen vingers geknipt.

 

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht