Medical Cannabis Bike Tour 

Kan Cannabis kanker genezen? Medical Cannabis Bike Tour doneert aan baanbrekend klinisch onderzoek.

Kan Cannabis kanker genezen? Medical Cannabis Bike Tour doneert aan baanbrekend klinisch onderzoek.

 

Het gaat beginnen!… Een baanbrekend  onafhankelijk medisch onderzoek naar de potentie van cannabis als medicijn tegen kanker zal in 2015 starten dankzij het geld dat geworven is door de Medical Cannabis Bike Tour.

 

Op een persbijeenkomst in Madrid afgelopen 27 November heeft de Medical Cannabis Bike Tour een cheque overhandigd ter waarde van 100,000€ om klinisch onderzoek te verrichten waarbij cannabinoiden (werkzame bestanddelen van cannabis planten) (THC en CBD) zullen worden ingezet als geneesmiddel tegen kanker tijdens een eerstelijns therapie bij de behandeling van 30 tot 40 patiënten met hersentumor. (gliomen)

 

De cheque werd geaccepteerd door de wetenschappers van de Complutense universiteit in Madrid en het hoofd van de Spaanse onderzoekers groep van neuro oncologie (GEINO), Dr  Juan Manuel Sepulveda . Geino zal starten met de behandeling van daartoe geselecteerde patiënten in 2015 volgens een goedgekeurd protocol van de ethische commissie.

 

Op de pers conferentie kondigde de Medical Cannabis Bike Tour ook al aan dat de 2015 tour editie in Noord Europa in Juni zal worden gereden over 420km door Nederland, België en Duitsland.

 

De Medical Cannabis Bike Tour is in 2012 gestart met twee deelnemers, en kende dit jaar een gezelschap van meer dan 50 jonge en oudere enthousiastelingen vanuit heel Europa en Noord Amerika. In 2015 wil de organisatie v/d MCBT met 100 rijders en vrijwilligers van start te gaan om  opnieuw een substantiële som binnen te halen via sponsorgelden voor het klinisch onderzoek  dat naar verwachting ruim 300.000 euro gaat kosten.

 

Dr. Sepúlveda Sprak tijdens de persconferentie de volgende woorden:, “Wij bedanken de Medical Cannabis Bike Tour. Het is een privilege de mogelijkheid geboden te worden om onafhankelijk onderzoek te kunnen doen, we willen en gaan er alles aan doen om het leven van de patiënten te verbeteren.

 

Dit baanbrekende onderzoek is resultaat van jaren studie door wetenschappers aan de bio-moleculaire faculteit van de Complutense universiteit Madrid, welke de effecten van cannabis op kankercellen hebben bestudeerd. Deze studie heeft aangetoond dat cannabinoiden de groei van kankercellen remt en ook de dood van kankercellen kan bewerkstelligen.

 

Dr Velasco, één van de kopstukken van deze studie zei tijdens de persconferentie: “het is fantastisch om te kunnen samenwerken met de gerespecteerde organisatie GEINO. We hopen dat de klinische onderzoeken het wetenschappelijk bewijs leveren om de mogelijkheden te verkennen cannabinoiden in te gaan zetten bij de behandeling van kanker.

 

Luc Krol, de organisator van de MCBT, zei “Dit is een historisch dag. Het geld dat we met de MCBT werven wordt benut voor onafhankelijk onderzoek zoals deze, hiermee hopen we wetenschappelijk bewijs te leveren voor de vele anekdotische gevallen die bekend zijn waarbij cannabis kanker lijkt te hebben genezen. Ik zou graag iedereen willen uitnodigen deel te nemen aan ons goede doel. 

 

 

Voor meer informatie neem contact op met: 

 

press@medicalcannabis-biketour.com (voor interviews en achtergrond informatie)

secretaria@grupo.geino.es (voor inlichtingen omtrent het klinische onderzoek)

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht