Niet creatiever door wiet…

Maar is dat ook zo?

 

Niet creatiever door wiet?

 

 

 

Veel blowers denken dat cannabisgebruikt helpt om creatiever te worden. Ze vinden dat ze onder invloed oorspronkelijker gedachten hebben en betere dingen kunnen maken. Maar is dat ook inderdaad zo​? Een aantal Leidse onderzoekers heeft hier een serieus onderzoek naar gedaan. Ze lieten proefpersonen denktaken verrichten, waarbij één groep een placebo kreeg, een andere groep een lichte hoeveelheid THC en de derde groep een flinke portie THC. De deelnemers wisten niet tot welke groep ze behoorden. De taken waren verschillend. Soms moest men zoveel mogelijk oplossingen verzinnen voor een bepaald probleem, soms ging het er juist om dat ene juiste antwoord te geven. Het bleek dat de deelnemers beter presteerden wanneer ze geen THC gebruikten of dit in een lage dosering deden. De stevige innemer had meer moeite om zijn taken te doen. ,,De toegenomen creativiteit die cannabisgebruikers zelf ervaren, is niet terug te zien in hun prestaties”, zegt onderzoeker Kowal. Hij meent dat de luciditeit die mensen rapporteren misschien een lichte vorm van hallucineren is, veroorzaakt door intoxicatie. Zoals ook drinkers soms denken geweldige ideeën te hebben, terwijl in nuchtere toestand blijkt dat deze toch wat minder interessant zijn dan gedacht. Toch kun je je afvragen of creativiteit wel echt te meten is. Dat is toch meer de inspiratie die zich juist aan wetten onttrekt, zeg maar de goddelijke vonk. Denk alleen al aan al die blowende muzikanten. Zonder wiet zouden jazz en reggae nauwelijks bestaan. Een klein vraagtekentje bij dit onderzoek lijkt wel gerechtvaardigd.

 

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht