Geen straf voor 107 kilo

Straffen lijken milder te worden

 

Geen straf voor 107 kilo

 

 

 

De rechtbank in Amsterdam heeft een coffeeshophouder uit Hoofddorp geen straf opgelegd voor het in huis hebben van 107 kilo cannabis. De voorraad was bedoeld voor de handel in de coffeeshop. Volgens de rechtbank voerde de man zijn zaak op verantwoorde wijze. Er was sprake van een goede relatie met de gemeente, de boekhouding was keurig op orde en er viel ook anderszins niets op de bedrijfsvoering aan te merken. Volgens de rechtbank is het een merkwaardige en paradoxale benadering om de handelsvoorraad in te perken. Het lijkt gewoon te worden dat er geen straffen worden opgelegd voor cannabisdelicten. Eerder werd bij Checkpoint in Terneuzen voor een vergelijkbaar vergrijp geen straf opgelegd en onlangs werden twee kwekers niet beboet omdat ze zich verder keurig aan de regels hielden.

 

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht