Opzienbarende uitspraak Groningen

Het OM beraadt zich nog..

 

Rechtbank Groningen doet opzienbarende uitspraak

 

 

 

De rechtbank in Groningen heeft gisteren een opzienbarende uitspraak gedaan in een zaak tegen twee principiële wietkwekers uit het Groningse plaatsje Bierum. De wiettelers kweekten al jaren op een geheel verantwoorde wijze wiet en was daar ook al meerdere malen voor veroordeeld. Ook dit keer eiste het OM werkstraffen tegen het tweetal. De kwekers veroordelen het wonderlijke gedoogbeleid, met een niet geregelde achterdeur en komen daar door hun gedrag tegen in opstand. Ze betalen netjes belasting, tappen geen stroom af, houden een transparante boekhouding bij en leveren alleen aan door de gemeente goedgekeurde coffeeshops. Volgens de rechtbank is het in de lijn van het gedoogbeleid dat wiet ook inderdaad gekweekt moet worden, waar zou het anders vandaan moeten komen? Aangezien er geen sprake is van andere criminele feiten, werd het duo wel schuldig bevonden aan het kweken van cannabis, maar daarvoor niet veroordeeld. Een uitspraak die er niet om liegt, en die tevens kritiek inhoudt op het kromme gedoogbeleid. Volgens Magda Berndsen van D66 is dit beleid met deze uitspraak niet langer houdbaar. Het is de vraag of het OM in hoger beroep gaat. Zo niet, dan zou dit gevolgen kunnen hebben voor andere zaken tegen kwekers die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.

 

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht