Checkpoint vrijuit!!!!

Pech voor Opstelten….

 

Checkpoint vrijuit

 

 

 

Gisteren oordeelde de rechter in hoger beroep dat eigenaar en medewerkers van Checkpoint, de grootste coffeeshop in Nederland, niet vervolgd worden. Zij zijn weliswaar schuldig aan het in huis hebben van grote voorraden wiet (er gingen per dag enkele kilo's over de toonbank in Terneuzen, die vooral werden afgenomen door Belgen en Duitsers), maar dat is nog geen reden voor straf, oordeelde de rechter. De coffeeshop hield zich verder namelijk keurig aan de gedoogregels en verhandelde al lange tijd dergelijke grote hoeveelheden wiet. Dat die cannabis ergens vandaan moest komen, leek logisch. Daarmee heeft het OM het recht op vervolging verspeeld. Advocaat Sidney Smeets noemt deze uitspraak een klap in het gezicht van Opstelten. Dit is al de tweede keer dat een coffeeshop met een te grote voorraad vrijuit gaat. Zo lijkt de rechtspraak via een omweg de achterdeur toch nog te reguleren.

 

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht