Eerste kamer fluit ministers terug

Reden: Opstelten en Plasterk laten steken vallen

 

Eerste kamer fluit ministers terug

 

 

 

De juridische commissie van de Eerste kamer vindt dat ministers Yvo Opstelten en Ronald Plassterk steken hebben laten vallen. Ze hebben onvoldoende gehoor gegeven aan de zorgen van de verschillende burgemeesters die het manifest hebben ondertekend waarin ze pleiten voor regulering van cannabis. Volgens de commissie is het onaanvaardbaar dat de burgemeesters met onoplosbare problemen zitten, doordat steeds meer burgers in handen van criminele netwerken worden gedreven. De commissie schreef een open brief, met daarin onder andere het volgende: ,,De commissie is van mening dat het bij behoorlijke bestuurlijke verhoudingen hoort dat de regering een open oor heeft voor gemeenten in Nederland. Het pleidooi dat de burgemeesters bij u hebben gehouden heeft niet geleid tot gewijzigde inzichten.” Het komt erop neer dat genoemde ministers nu hun huiswerk moeten maken, want de Eerste Kamer wil op 9 september weten wat ze gaan doen aan deze problematiek.

 

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht