Maximum THC

Maar wat levert het op….

 

Maximum THC-gehalte

 

 

 

We schreven er al eerder over, de plannen om een maximum te stellen aan het toegestane THC-gehalte. Die plannen krijgen nu een vastere vorm. Staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid heeft samen met minister Opstelten het plan om het THC-gehalte te gaan maximeren. Hij sprak zich daarover uit in reactie op de uitlating van burgemeester Depla van Heerlen dat het onacceptabel is dat er geen enkele controle is op samenstelling en kwaliteit van wiet omdat deze crimineel geteeld wordt. Van Rijn geeft toe dat cannabis ook een volksgezondheidskant heeft en door deze maatregel denkt hij dat belang te dienen. ,,Wij controleren overigens al vijftien jaar de gemiddelde THC-gehaltes” voegde hij hier aan toe. Of we iets opschieten met deze maatregel is de vraag. Je kunt zelf tenslotte kiezen of je sterke of milde wiet koopt. En het is inmiddels bekend dat het verslavingsrisico niet groter is bij hogere THC waarden. Dat wiet niet bespoten is met allerlei pesticiden zou onze gezondheid wél bevorderen. En daar kun je aan werken met gereguleerde wietteelt!

 

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht