THC gehalte stabiel

Volgens Trimbos Instituut….

 

THC-percentage stabiel

 

 

 

Jaarlijks onderzoekt het Trimbos instituut in opdracht van het Ministerie van VWS de THC-gehaltes van de in Nederlandse coffeeshops geleverde wiet. Daartoe wordt in 50 van de 615 shops een portie cannabis gekocht. Een gemiddeld wietje, maar ook een extra sterke. Deze wiet wordt onderzocht op werkzame stoffen. Tot aan 2004 steeg het THC percentage aanzienlijk, maar sinds die tijd is er een gestage daling te zien. En momenteel blijft het percentage stabiel. Nu zijn de cijfers van het afgelopen jaar bekend. Gemiddeld heeft een portie wiet een gehalte van 14,6% THC. De sterkste wiet blijft gemiddeld steken op 15,3. De gehaltes van hasj lopen nogal uiteen. Is het brokje gemaakt van Nederwiet, dan kan het THC-gehalte wel tot 20% bedragen, heb je een buitenlandse hasj te pakken, dan heeft die soms maar 4,8% aan boord. Bij gebruik van wiet met hoge THC-waarden kun je last krijgen van angst, paniek, misselijkheid, hoofdpijn en flauwvallen. Ook kan hoog gedoseerde cannabis eerder een psychose uit te lokken. Een wat lager gedoseerde wiet wordt vaak als prettiger ervaren en beter verdragen. Maar die voorkeur is natuurlijk puur persoonlijk.

 

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht