Helmond wil coffeeshop

Vallen de gedoogregels?

 

Helmond wil coffeeshop

 

 

 

Helmond is een stad van 90.000 inwoners. Daar zou je dus probleemloos een coffeeshop verwachten. Op dit moment is hij er trouwens nog wel, maar door de gedoogregels moet deze shop per 1 januari 2015 verdwijnen. Helmond wil al langer een tweede shop. En ook dat zou mogelijk moeten zijn. Burgemeester Elly Blanksma, notabene van het CDA maakt zich daar hard voor. Wat is dan het probleem? Dat zijn de gedoogregels op grond waarvan een coffeeshop zich niet in een bepaalde buurt mag bevinden. Niet in een woonwijk, niet langs een openbare weg en evenmin in de buurt van een school of een andere jongerenlocatie. En dan blijft er in Helmond gek genoeg niets over. Reden voor de burgemeester om de gemeenteraad voor te stellen om een van de gedoogregels te laten vallen, zodat ook Helmonders een legaal jointje kunnen roken. Want zo is deze stad onbedoeld ten prooi gevallen aan de strenge regels van haar eigen overheid.

 

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht